Читај ми!

Јанко опасан кад га крене

Новак сматра да Јанко Типсаревић нема много мана и да може да буде веома опасан. "Мораћу да будем агресиван и да се држим близу линије. Јанко нема много мана у тенису", рекао је Ђоковић. Новак и Јанко играју после 16 сати.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је данас да његов противник у четвртфиналу АТП турнира у Дубаију Јанко Типсаревић нема много мана и да може да буде веома опасан.

"Типсаревић је солидан са основне линије. Зна да буде веома опасан када је расположен за игру. Мораћу да будем агресиван и да се држим близу линије. Он нема много мана у тенису", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је пласман у четвртфинале обезбедио пошто је са 7:6 (7:5), 6:3 победио Украјинца Сергеја Стаховског.

"Очекивао сам да ће Стаховски више користити сервис игру, посебно после првог почетног ударца. Он то добро ради и данас ми је задавао пуно проблема на ритерну. Контролисали смо сервис гемове све до почетка другог сета. Срећом искористио сам указану шансу и одузео му сервис", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је тријумфом против Стаховског успео да веже 31. узастопну победу против играча који не спадају у ТОП 50. Последњи пут када је изгубио од тенисера изван најбољих 50 било је у јуну 2010. године када га је савладао 74. играч на свету Ксавијер Малис из Белгије.

Типсаревић је дуел са Ђоковићем заказао, пошто је успео да победи Италијана Флавија Чиполу са 2:1, иако је први сет препустио противнику у тај-брејку. Други рекет Србије је у наставку поправио игру и резултатом 6:7 (2:7), 6:1, 6:1 обезбедио пласман у четвртфинале.

Новак и Јанко сутра поподне ће се састати у мечу четвртфинала. Према распореду објављеном на сајту турнира, меч два српска тенисера на централном терену неће почети пре 16 сати по нашем времену.

Ђоковић и Типсаревић до сада су играли четири пута, а најбоље рангирани светски тенисер води са 3-1. Последњи меч, међутим, добио је Типсаревић прошле године на Мастерсу у Лондону.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи