Читај ми!

Победа за српско четвртфинале

Новак Ђоковић је успео да се пласира у четвртфинале турнира у Дубаију пошто је савладао Украјинца Сергеја Стаховског са 2:0, по сетовима 7:6, 6:3. Овим тријумфом Ђоковић обезбедио "српско четвртфинале" у којем ће играти против Јанка Типсаревића.

Није било лако, али на крају је Новак Ђоковић дошао до нове победе на турниру у Дубаију савладавши Сергеја Стаховског са 2:0, по сетовима 7:6, 6:3. Украјинац је пружио жесток отпор српском тенисеру, посебно у првом сету, али је на крају морао да „положи оружје“.

Иако није играо на свом нивоу, Ноле је на крају ипак рутински савладао незгодног противника.

Највећа борба је виђена у првом сету, где ниједан од тенисера није испуштао свој сервис. Стаховски се у уводним гемовима мучио, Нолетов тај-брејк је висио у ваздуху, али је у кључним тренуцима Украјинац успео да се извлачи из незгодних ситуација.

Како је меч одмицао Стаховски је био све сигурнији на свој сервис, а почео је да прави проблеме и на сервис Ђоковића. Тако је при резултату 3:3, Украјинац имао брејк шансу коју није искористио.

Прилику да реши меч пре тај-брејка Ноле је имао у при резултату 5:5, али је поново сјајним сервисима Стахвски спасио брејк лопту.

 Меч је на крају морао да буде решен у тај-брејку. Оба играча су наизменично правили мини-брејкове, али је концентрацију до краја задржао Ђоковић који је добио тај део игре са 7:5.

После уводних неколико гемова у другом сету чинило се да ће Стаховски успети да настави да игра на високом нивоу. У трећем гему украјински тенисер је чак успео да направи брејк и да поведе са 2:1, да би већ у наредном гему ту предност повећао на 3:1. И то је био крај.

Таман када се чинило да ће други сет можда припасти Стаховском следи Нолетов контраудар . Српски тенисер подиже ниво игре, и брзо ломи противника. Ђоковић је после заостатка од 1:3 у другом сету освојио све гемове до краја (пет узастопно), и добио тај део игре са 6:3.

Новак Ђоковић је овом победом обезбедио српско четвртфинале на турниру у Дубаију, јер ће наредни меч играти против Јанка Типсаревића, који је претходно победио Италијана Флавија Чиполу.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи