Читај ми!

Загревање шампиона

Новак успешно започео одбрану титуле у Дубаију. У првом колу Ђоковић је савладао Немаца Седрик-Марселa Штебеа са 2:0. Наредни противник нашег тенисера је бољи из дуела у коме се састају Украјинац Сергеј Стаковски и домаћи играч Омар Авади.

Новак је дозволио противнику да се разигра, ипак недовољно да озбиљније запрети. Ђоковић је у другом сету појачао темпо, Немац то није могао да испрати и био је принуђен да положи оружје. Новак је, чини се, искористио меч да би се аклиматизовао и привикао на подлогу у Дубаију. Необично је да наш тенисер пропустио шест брејк шанси од 9, колико је имао у мечу који је трајао 90 минута.

Новак је кренуо фантастично, на самом старту меча је направио брејк. Међутим, потом се игра распламсала. Немац је схвативши да нема шта да изгуби "опустио руку" и кренуо у надигравање. Задавао је прилично проблема нашем тенисеру. Новак је успео да спаси две брејк лопте и до краја задржи брејк предности за 6:4 у првом сету.

Други сет донео је знатно бољу игру нашег тенисера. Ломио је Штебеов отпор и при резултату 2:2 тотално је сломио противника. Уз два брејка Новак осваја све гемове до краја сета за коначних 6:2 у другом сету.

Ривал најбољем тенисеру света и троструком узастопном шампиону Дубаија у другом колу биће победник меча између Украјинца Сергеја Стаковског и домаћег играча Омара Авадија.

 

Ђоковић: Задовољан сам игром после четири недеље паузе

 

"Задовољан сам како сам одиграо меч. Нисам имао велике падове у игри, нити сам направио много неизнуђених грешака. Он ме је натерао да се помучим, али сам задовољан својим издањем после четири недеље паузе", изјавио је Ђоковић након тријумфа резултатом 6:4, 6:2.

Двадесетједногодишњи Немац, тренутно 72. на АТП листи, пружио је снажан отпор светском броју један, посебно у првом сету, али се на крају показало да није могао да се нада било каквом изненађењу.

"Одиграо је добро, млад је момак и био је свестан да нема шта да изгуби. Импресионирао ме је игром у првом сету, навео је Ђоковић.

"Заиста је лепо када приликом изласка на терен видите пуне трибине и имате велику подршку. Веома сам поласкан. Прошла година је била невероватна, дефинитивно најбоља у мојој каријери, али када ме питају да ли могу то да поновим одговарам да ће бити веома, веома тешко", рекао је српски тенисер.

"Ипак, добро се осећам и на сваком турниру где играм мој циљ је да освојим трофеј. Верујем да могу још много да их освојим", поручио је Ђоковић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи