Читај ми!

Јелена у четвртфиналу Дубаија

Јелена Јанковић се коначно враћа у победничку форму. Српска тенисерка пласирала се у четвртфинале турнира у Дубаију, пошто је победила Италијанку Флавију Пенету са 2:0, по сетовима 6:4, 6:2. За полуфинале Јелена ће се борити са бољом из меча између Луси Сафарове и Саманте Стосур.

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у четвртфинале ВТА турнира у Дубаију, пошто је у другом колу савладала Италијанку Флавију Пенету са 2:0, по сетовима 6:4, 6:2.

Јанковићева је, и поред осцилација у игри, нарочито у првом делу меча, пронашла начина да на крају убедљиво матира Италијанку и пласира се међу осам најбољих у Дубаију. Српска тенисерка прекинула је низ од две везане победе Пенете.

Српска тенисерка је у меч ушла прилично безвољно, допустивши противници да преузме иницијативу и поведе са 3:1, уз брејк у четвртом гему.

Пробудило ју је рано вођство Италијанке, тако да је направила преокрет и серијом од четири гема повела са 5:3.

Италијанка је потом једва смањила на 5:4, спасивши при том три сет лопте, али Јанковићева није испустила шансу да својим сервисом дође до предности од 1:0 у сетовима.

Јелена је наставила у истом ритму, одмах направила брејк у другом сету, а затим још један за вођство од 3:0.

Пенета је успела да заустави праву лавину удараца српске тенисерке вративши један брејк (3:1) и смањивши на 3:2, али је Јанковићева до краја меча јаким дефанзивним ударцима држала дистанцу у односу на Пенету, што је било довољно за победу.

Први рекет Србије ће се у борби за полуфинале састати са победницом дуела између Чехиње Луси Сафарове и Аустралијанке Саманте Стосур.

Јанковићева је у међусобним дуелима са Сафаровом, а било их је шест, победила пет пута, а у шест мечева против Саманте Стосур била је боља четири пута.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи