Читај ми!

Звезда за Новака

"Сада ме је мој народ задужио још више и не преостаје ми ништа друго него да наставим да нашу дивну земљу и даље представљам на најлепши могући начин", рекао је Новак Ђоковић после уручења Ордена Карађорђеве звезде за нарочите успехе у представљању Србије.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, који је поводом Дана државности одликован Орденом Карађорђеве звезде првог степена, поручио је да ће наставити да на међународној сцени Србију представља на најбољи могући начин.

Ђоковић је на свечаности у Дому Народне скупштине, рекао да је поносан што је високо државно одличје примио у здању испред којег је са суграђанима прославио тренутак када је постао први тенисер света.

"Ја јесам сањао да подигнем пехар на Вимблдону, али нисам могао ни да помислим да ће ме моја земља одликовати овако великим признањем. Сада ме је мој народ задужио још више и не преостаје ми ништа друго него да наставим да нашу дивну земљу и даље представљам на најлепши могући начин", рекао је Ђоковић.

Он је, обраћајући се званицама на централној прослави Дана државности, поручио да се никада не смеју заборавити они који су данас постхумно одликовани.

"Њихова дела треба да нам буду пример да будемо бољи, хуманији, праведнији и да градимо друштво на које ћемо сутра бити поносни", рекао је Ђоковић, који је свима одликованима честитао на признању, а свим грађанима пожелео срећан Дан државности.

Председник Србије Борис Тадић одликовао је поводом Дана државности 17 заслужних појединаца и институција, а Ђоковић је одликован за нарочите заслуге и успехе у представљању Србије, односно као најбољи "амбасадор" Србије у свету.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи