Читај ми!

Лајовић оверио тријумф

Дебитантски тријум Душана. У петом мечу 1. кола Дејвис купа Душан Лајовић савладао Швеђанина Филипа Прпића са 2:0 и потврдио победу наше селекције. Коначан резултат Србија – Шведска 4:1. Ривал Србије у четвртфиналу је селекција Чешке.

Будућност нашег тениса има перспективу, након Илије Бозољца, дебитовао је и Душан Лајовић, успешно. Од самог старта деловао је сигурно, низао поене, притискао сервис противника и на крају заслужено тријумфовао. У оба сета направио је по један брејк у раној фази, што му је улило додатно самопоуздање. Противник није успео да узврати.

Након почетног одмеравања снага у коме су оба тенисера освојила своје сервисе, Лајовић креће и напад. Притиска сервис противника, осваја прву брејк шансу у мечу, користи је за вођство од 2:1. Потом успева да материјализује брејк. До краја сета наш тенисер је успео да задржи свој сервис и добије сет са 6:4.

На старту другог сета Лајовић поново има шансу за брејк, противник успева да се одбрани и освоји гем. Наш тенисер се не предаје наставља са одличном игром. При резултатау 2:2 има нове три брејк шасе, противник поново стиже до изједначења. Ипак, наш тенисе успева да се избори за још једну шансу, коју користи и има брејк предности. Потом материјализује брејк, 5:3. Српски тенисер креће у напад, решен да још једним брејком заврши сусрет, 0:30. Прпић успева да се врати, и освоји гем.

Сервис Лајовића за меч. После 1 саата и 15 минута игре наш тенисер долази до 3 везане меч лопте, прву не користи. Уследио је ас сервис и тачка на овај меч, 6:4 и у другом сету.

 У четвртфиналу Дејвис купа најбољи тенисери Србије гостоваће у Чешкој.

Обрадовић: Честитке играчима, комплетни на Чешку

Селектор Дејвис куп репрезентације Србије Богдан Обрадовић рекао је да су тенисери сјајно играли против Шведске, и да очекује да ће у четвртфиналу против Чешке екипа бити у комплетном саставу.

"Честитам играчима на сјајној игри. Драго ми је што је (Душан) Лајовић дебитовао победом. Очекујем да у четвртфиналу против Чешке будемо у комплетном саставу", рекао је Обрадовић новинарима у Нишу.

"Ми смо тражили од Међународне тениске федерације (ИТФ) да у тиму буде пет играча, али то није прихваћено. Са четири играча је сужен простор за комбинације, па је зато Јанко Типсаревић морао да игра сва три дана", рекао је Обрадовић.

Лајовић је казао да му ова победа много значи, иако није имала резултатски значај. "Драго ми је што је публика остала да ме бодри. Ова победа ће допринети мом самопоуздању. Следећи циљ ми је да уђем у првих 100 на АТП листи", рекао је 21-годишњи Лајовић, који је тренутно 204. на светској ранг листи.

Прпић је кратко рекао да је Србија оправдала улогу фаворита, а да је Шведска пружила максимум.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи