Читај ми!

Победа, Србија у четвртфиналу

Победом Јанка Типсаревића у дуелу са Швеђанином Микаелом Ридерстедом од 3:0 Србија је обезбедила пласман у четвртфинале Дејвис купа. У четвртфиналу противних је Чешка.

Овом победом најбољи тенисери Србије обезбедили су пласман у четвртфинале где ће се, као гости, састати са селекцијом Чешке.

 

Јанко Типсаревић је сигурно и смирено ушао у меч да би код 2:2 у гемовима, на сервис Ридерстеда, дошао до три брејк лопте. Не успева да их искористи, али долази до четврте шансе коју користи и води са 3:2. После добијеног сервиса, Јанко остварује нови брејк и за мање од пола сата игре стиже до освојеног првог сета 1:0 (6:2).

У другом сету неизвесна борба до самог краја. Ридерстед успева да одржи равнотежу све до Типсаревићевог трећег сервис гема када стиже до брејк лопте. Јанко асом спасава ту лопту и онда осваја сервис, а Ридерстед узвраћабез изгубљеног поена 3:4. На 4:5 Ридерстед пропушта гем и сет лопту а Јанко асом долази до предности коју не користи, али му то у наредном покушају успева и изједначује на 5:5. На свој сервис Ридерстед спасава једну брејк лопту и води са 5:6.Јанко узвраћа и после 6:6 улази се у тај-брејк. Са 7:5 Јанко Типсаревић домија тај-брејк и други сет 2:0.

Изједначена игра у трећем сету. Оба тенисера сигурна на свој сервис, без прилика за брејк. Фантастичан проценат првог сервиса обојица изнад 70%. Што је резултирало лаким освајањем сервиса на обе стране. Када се очекивало да ће и овај сет ући у тај брејк, Јанко успева да нападне сервис противника и освоји две меч лопте, прве брејк шансе у трећем сету. Швеђанин спашава прву ас ударцем, снажан сервис и друга меч лопта одлази у неповрат. Типсаревић потом осваја и трећу меч лопту.. Користи је за 7:5 у трећем сету и коначну победу Србије над Шведском.

Србија у четвртфиналу Дејвис купа гостује у Чешкој.

Типсаревић: Дубл са Зимоњићем оставио трага

Српски тенисер Јанко Типсаревић изјавио је да је дубл меч, који је играо са Ненадом Зимоњићем, утицао на његову концентрацију.

"Недостајала ми је реакција на противников ритерн. Ридерштед је ушао опуштено у меч и одлично сервирао, можда понајбоље у каријери. Имао је добар почетни ударац, бољи него што показује његов ренкинг, али ја сам се боље сналазио на основној линији", рекао је на конференцији за новинаре Типсаревић.

Он је додао да неће играти у Ротердаму и да се окреће много важнијим турнирамам у Дубаију, Индијан Велсу и Мајамију.

Типсаревић није заборавио да истакне навијање нишке публике у Чаиру. "Ово је можда најбоља публика пред којом смо играли, хала је била испуњена до последњег места, а то се у Београду тешко дешава", поручио је Типсаревић.

Швеђанин Михаел Ридерштед честитао је Типсаревићу и признао да је српски тенисер одличан играч. "Имао сам шансу у тај брејку другог сета. Мислим да сам дао максимум, али свестан сам да морам још пуно да радим", рекао је после меча Ридерштед.

Он је додао да би му било драго да је за Шведску играо Робин Содерлинг и да се нада ће се најбољи шведски тенисер ускоро вратити у репрезентацију.

 

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи