Читај ми!

Новак најбољи српски бренд

Новак сутра са британским премијером Дејвидом Камероном уочи гала церемоније доделе Лауреус награде. Биће то добра прилика за промоцију Србије. Ђоковић важи за једног од фаворита. да понесе ласкаво признање. Главни противкандидат Лионел Меси.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић састаће се сутра са британским премијером Дејвидом Камероном уочи гала церемоније доделе Лауреус награде, где важи за једног од фаворита да понесе ласкаво признање најбољег спортисте планете.

Ђоковић ће се са Камероном састати у резиденцији британског премијера у Даунинг стриту број 10, а са њим ће разговарати о бројним темама, саопштено је у Лондону.

Биће то други пут у последњих пар година да наш ас добија позив од Камерона: претходног пута то се десило средином новембра 2010, пред завршни турнир сезоне кад је Новак срео Камерона у Друштву Рафаела Надала, Роџера Федерера, Ендија Мареја и других учесника завршног мастерса. Сутрашњи састанак би, према протоколу, требало да траје нешто мање од сат времена а биће то и добра прилика за промоцију Србије.

Ђоковић ће одмах после сусрета са премијером Британије отићи на гала церемонију доделе Лауреус награда, где важи за једног од фаворита да понесе ласкаво признање најбољег спортисте планете. Главни противкандидат му је Лионел Меси, звезда фудбалског клуба Барселона.

Церемонија избора најбоље спортисте биће одржана у Централ холу у Вестминстеру, у срцу Лондона, на гала свечаности уз присуство других номинованих шампиона, попут Усеина Болта (атлетика), Дирка Новицког (кошарка), Себастијана Фетела (формула), Кадела Еванса (бициклизам), али и легенди као што су Селешова, Бекер, Ширер, Томба, Писторијус, Индураин, Леконт, Команечи, Култард, Пакјао, Бубка, Шпиц, Чарлтон, Мозес, Пакјао...

Многи од њих су добијали ово признање, а неки су и чланови фондације Лауреус, која је само ове године издвојила око 40 милиона евра за помоћ младим спортистима у 91 земљи широм света. Долазак у Лондон су, такође, потврдили и јавне личности из света шоу бизниса, џет сета, краљевских породица.

Лауреус награда сматра се најпрестизнијом спортском наградом - спортским Оскаром. Додељује се од 2000. година, а реч је о награди која представља једно од највећих спортских достигнућа у свету. Победника бира веће од 47 спортских легенди, а поред најбољег у мушкој конкуренцији бира се и најуспенија спортисткиња, тим, "пробој године", "повратник године", најбољи спортиста са инвалидитетом, "акција године"...

Прошле године добитници награде су били Рафаел Надал (тенис) и Линдзи Вон (скијање).

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи