Читај ми!

Дубл донео полуфинале

Србија је у полуфиналу Фед купа. Одлучујући поен српске тенисерке освојиле су у игри парова, након што су Александра Крунић и Бојана Јовановски савладале Јанину Викмајер и Анастасију ван Ујтванк са 2:1 у сетовима. Србија ће у полуфиналу Фед купа играти у Москви против Русије.

Женска тениска репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Фед купа пошто је у мечу првог кола савладала на гостујућем терену селекцију Белгије са 3:2.

Одлучујући поен српске тенисерке освојиле су у игри парова, након што су Александра Крунић и Бојана Јовановски савладале Јанину Викмајер и Анастасију ван Ујтванк са 2:1 у сетовима - 7:6 (7:2), 4:6, 6:1.

Србија ће у полуфиналу Фед купа играти у Москви против Русије, која је победила Шпанију са 3:2.

Српске тенисерке оствариле су подвиг и при пут у историји избориле учешће у елитном такмичењу. Успех је значајнији када се зна да у одлучујућим мечевима данас није могла да наступи наша најбоља играчица Јелена Јанковић због повреде у суботњем дуелу против Кирстен Флипкенс, док Ана Ивановић није ни допутовала у белгијски град Шарлроа због исрцрпљености.

У пресудну борбу дублова ушло се након нерешеног резултата 2:2, пошто је Викмајер у првом данашњем синглу савладала Крунићеву са 2:0 у сетовима, а Јовановски донела реми победом над Флипкенс такодје са 2:0.

Александра Крунић је на прави начин заменила повредјену Јанковићеву, па су она и расположена Јовановски потпуно заслужено избориле трећи одлучујући поен у игри парова. Водјена је велика и занимјива борба у којој су представнице Србије просто бриљирале. Нису се предавале када су Белгијанке добиле други сет и поравнале на 1:1 у мечу, да би у трећем сету незаустављиво кренуле ка коначном тријумфу.

Повеле су са 3:0 и то је била најава велике победе. До краја сета Крунић и Јовановски су контролисале игру и сачувале убедљиву предност за дефинитивнан успех Србије и огромно славље целокупног националног тима на паркету дворане у белгијском граду.

Одиграно у суботу:

Кирстен Флипкенс - Јелена Јанковић 0:2 (5:7, 5:7)
Јанина Викмајер - Бојана Јовановски 2:0 (6:4, 6:4)

Одиграно данас:

Јанина Викмајер - Александра Крунић 2:0 (6:1, 6:0)
Кирстен Флипкенс - Бојана Јовановски 0:2 (2:6, 4:6)
Викмајер/ Ван Ујтванк - Јовановски/Крунић 1:2 (6:7, 6:4, 1:6)

Полуфинални меч Светске групе Фед купа измедју Русије и Србије на програму је 21. и 22. априла у Москви.

Број коментара 65

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи