Читај ми!

Нерешено са Белгијом

Белгија изједначила против Србије на 1:1 првог дана Светске групе Фед купа. Изједначујући поен за Белгију освојила Викмајер која је победила Бојану Јовановски са 6:4, 6:4. Претходно је Јелена савладала Кирстен Флипкенс са 7:5, 7.5. Сутрашњи програм почиње у 13.30 дуелом Јелене и Јанине Викмајер. После њих на терену Бојана и Флипкенс, а на крају дубл.

Женска тениска репрезентација Србије повела је данас против Белгије са 1:0 у мечу првог кола Светске групе Фед купа, који се игра у белгијском граду Шарлроа. Водећи поен Србији донела је Јелена Јанковић која је савладала други рекет Белгије Кирстен Флипкенса са 7:5, 7:5. Изједначујући поен за Белгију освојила је Јанина Викмајер која је победила Бојану Јовановски са 6:4, 6:4.

Бивша прва тенисерка света није допустила изненађење против Флипкенс која заузима 176. место на WТА листи, иако се због повреде мишића прилично намучила у овом мечу.

После почетног одмеравања снага, наша тенисерка је у 11. гему дошла до брејка и одмах на свој сервис повела у сетовима са 1:0. Први рекет Србије је попустила на почетку другог сета и дозволила противници да контролише меч, што је она оберучке прихватила и повела са 2:0.

Јанковић је одмах реаговала, везала четири гема за вођство до 4:2, али се Флипкенс није предавала, узвративши серијом од три гема (5:4).

Осцилације у игри наше тенисерке довеле су до две сет лопте за Белгијанку, али је Јанковић некако успела да стабилизује сервис и изједначи на 5:5. Сервис Белгијанке је потом био "на мети" бекхенд ритерна наше тенисерке, која је дошла до брејка - у 11. гему, као и у првом сету, и на свој сервис коначно другом меч лоптом матирала противницу.

Био је ово трећи међусобни дуел Јелене и Флипкенсове и трећа победа српске тенисерке.

Женска тениска репрезентација Белгије изједначила је против Србије на 1:1 првог дана меча првог кола Светске групе Фед купа. Изједначујући поен за Белгију освојила је Јанина Викмајер која је победила Бојану Јовановски са 6:4, 6:4.

Јовановски је после пасивне игре у првом сету променила приступ игри и дошла у вођство од 4:1, али није имала снаге за потпуни заокрет. Викмајер је снажним ударцима од почетрка меча држала "кормило" и рано дошла до брејка предности (2:1).

Бојана је успела да врати одузети сервис (4:4), али је одмах попустила и дозволила Белгијанки да приведе сет крају.

У другом делу меча, Јовановски је заиграла с много више самопоуздања, "пустила" је руку и дошла до предности од 4:1, али је Викмајер показала квалитет, поново узела "дизгине" и везала пет гемова, искористивши четврту меч лопту.

Сутра од 13,30 Јанковић ће прво одмерити снаге са Викмајер, а онда Јовановски са Флипкенс, док ће последњи на програму бити дубл меч.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи