Читај ми!

Тајна у жељи

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је после одбране титуле на Аустралијан oпену и освајања злата и сребра српских ватерполиста и рукометаша на европским првенствима да је тајна успеха српског спорта у великој жељи.

"Оно што је пресудно за сваког спортисту на највишем професионалном нивоу је жеља за победом, посвећеност и љубав према спорту која одлучује победника. Ми српски спортисти имали смо много проблема у прошлости са развојем, тренинзима и условима, али то нас је некако учинило јачим физички и психички, јер желимо победу више него ико други. Долазимо из мале земље коју волимо свим срцем и желимо да јој подаримо успех", рекао је Ђоковић у интервјуу Политици.

Први рекет света оценио је да српски спортисти могу на Олимпијским играма у Лондону да освоје више медаља него на претходним 2008. у Пекингу.

"Не треба бити превише амбициозан, али бих рекао између пет и десет медаља, јер имамо изврсне спортисте. Одбојкаши, одбојкашице, ватерполисти, сад и рукометаши, верујем да после оваквих игара могу до медаље. У појединачној конкуренцији пливач Милорад Чавић је увек у групи који имају шансе, а ту су и тенисери и атлетичари", сматра Ђоковић, додајући да су Олимпијске игре "јако престижне, један од највећих догађаја у историји спорта".

"Свима је то привилегија и свако ће од нас да се добро припреми и пружи максимум", нагласио је наш тенисер, који је у недељу на запањујући начин у дуелу против Шпанца Рафаела Надала стигао до своје пете гренд слем титуле.

Ђоковић је признао да му је трофеј на Ролан Гаросу, једином гренд слему који није освојио, "вероватно највећи циљ од сва четири гренд слема".

"Али, на сваком од тих турнира желим да дођем до трофеја и уверен сам да могу то да постигнем", сматра "понос српског спорта".

Објашњавајући зашто је најбољи, Ђоковић је навео како је раније увек покушавао да направи приоритет у гренд слемовима, али да није успевао да одигра најбоље у завршницама против Федерера и Надала, као што они то могу.

"Сада и ја имам то. Научио сам како да се понашам у највећим мечевима највећих турнира. То је процес. Федерер и Надал су имали психолошку предност над сваким, али они су ме научили шта треба да урадим да бих освајао гренд слемове", рекао је српски тенисер.

Ђоковић сигурно неће играти за националну репрезентацију у првом колу Дејвис купа против Шведске за две недеље у Нишу, али је казао да не одбацује могућност да се појави на том мечу.

"Још не знам да ли ћу ићи тамо. У Србију се враћам за десет дана. Видећу, можда дођем на меч да поздравим другове", поручио је Ђоковић.

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи