Читај ми!

Господар тениса

Медији имају проблем, јер не знају више како да нађу речи да опишу игру Новака Ђоковића. После наступа на Аустралијан опену, српског тенисера упоређују са суперхеројима. У једном су сагласни: ово је нова ера тениса у којој је овај спорт постао највећи изазов за сваког атлету. За то време, господар белог спорта Новак Ђоковић поставља нове стандарде.

Дан после најдужег финала неког гренд слема, где је Новак Ђоковић после скоро шест сати савладао Рафаела Надала, српски тенисер ужива у успеху. Шампион Аустралијан опена другу годину заредом слика се са пехаром, позира, даје интервјуе и дружи се са навијачима.

За разлику од прошле године када је после победе над Марејем у финалу Ноле дуго славио у свлачионици уз народњаке, овога пута први рекет света имао је снаге само за једну соло тачку где је замишљеном гитаром свирао и певао песму Highway to Hell групе AC/DC.

Права прослава уследиће вероватно када се Ноле одмори од невероватног турнира у којем је на два меча провео на терену више од 11 сати.

„Осећам велику бол по целом телу. Адреналин је још присутан, ја сам и даље узбуђен због искуства које сам проживео у претходне две недеље, а посебно синоћ. Веома сам радосан, али мислим да још нисам свестан шта сам постигао", рекао је Ђоковић после меча.

Битку на Род Лејвер Арени уживо је гледало 15.000 људи, почетак меча путем малог екрана је пратило 1,86 милиона Аустралијанаца, врхунац меча, када је већ дан био на измаку, пратило је 3,86 милиона гледалаца те земље. У појединим моментима, петина аустралијске популације заборавила је да треба да устаје рано за посао, да би гледала антологијски дуел.

Нова победа српског тенисера задала је нове муке новинарима који више не знају шта ново да напишу о Ђоковићу. Лако би било да је Рафа добио, наслови и текстови би се малтене сами од себе писали. Али шта написати о човеку о којем су још средином прошле године пресушили сви суперлативи.

Ноле се сад назива надчовеком, суперхеројем, Хулком, Суперменом, Спајдерменом. Поједини британски медији пишу да је садашња велика тениска четворка од овог спорта направила малтене борилачку вештину.

Тенис се данас упоређује са боксом и ММА турнирима, а после полуфинала и финала Аустралијан опена која су трајала у просеку више од пет сати, доводи се у питање да ли су, рецимо, фудбалери за само 90 минута на терену заслужили да буду астрономски плаћени.

Да се вратимо Ђоковићу. Српски тенисер је после меча имао неколико сати времена да одспава пре него што крене у шампионско фотографисање са трофејом.

Освајањем Аустарлијан опена Ђоковић је тек пети тенисер у историји овог спорта који је успео да освоји три везана гренд слема. У години када га осим брањења великог броја титула чека и Олимпијада, јасно је да српски тенисер мотива има на претек.

"Чињеница је да сам на врхунцу каријере и да се осећам да сам на физичком и психичком максимуму. Осећам се снажним, мотивисаним и једва чекам нове трофеје", закључује Ђоковић.

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи