Читај ми!

Питање части

Сутрашњи меч у у Мелбурну неће бити обично тениско финале. Ако Рафа изгуби, постаће први тенисер који је три пута за редом губио у финалу Грен слем турнира. Ако Новак освоји и трећу титулу у Аустралији он ће и дефинитивно уклесати своје име међу великане у свету тениса.

Рафел Надал покушаће да заустави неповољну серију у окршајима са Новаком Ђоковићем у финалу Отвореног првенства Аустралије где се двојица тенисера сутра у Мелбурну срећу по трећи пут.

Надал, други на АТП листи у претходна два финала Гренд Слема, на Вимблдону и на Отвореном првенству САД, поражен је од првог рекета света, а од Ђоковића је изгубио и у још четири финална меча на турнирима 2011. године. Из тога разлога, сутрашњи меч у завршници турнира у Мелбурну, неће бити обично тениско финале.

Нова победа Ђоковића задала би велики психолошки ударац Надалу иако он чини све што је у његовој моћи да се одбрани од сваке врсте притисака, понављајући да је веома задовољан оним што је до сада постигао на турниру. Ако сутра изгуби, постаће и први тенисер који је три пута за редом губио у финалу Грен слем турнира.

Ако српски тенисер сутра победи, борба главних шефова на врху листе заједно са Швајцарцем Рожером Федерером (бр.3) и Британцем Ендијем Марејем (бр.4) могла би овако да изгледа - Федерер не може да победи Надала, Надал не може (више) да победи Ђоковића, Федерер може повремено да победи Ђоковића, Мареј може да победи сву тројицу, али углавном губи мечеве.

Без обзира на ову помало грубу скицу ако Новак сутра освоји и трећу титулу у Аустралији (након 2008. и 2011.) он ће тиме и дефинитивно уклесати своје име међу великане у свету тениса.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи