Читај ми!

Вера у себе добија меч

Први тенисер света Новак Ђоковић изјавио је данас да му је победу против Ендија Мареја и пласман у финале Аустралијен опена донела, пре свега, вера у своје могућности. "Пресрећан сам због још једног финала, нема већег изазова од дуела са Шпанцем Рафаелом Надалом", додао је Новак.

"Ово је био тежак, физички захтеван, али и емотивно исцрпљујући меч.Требало је је одржати континуитет и направити одлучујући брејк. Покушавао сам да се фокусирам на сваки поен, веровао сам у себе и на крају успео", рекао је Ђоковић. "Још једно финале и пресрећан сам због тога. Шта може да буде већи изазов од играња са Рафаелом Надалом, једним од највећих тенисера свих времена", казао је Ноле.

Најбољи српски тенисер је рекао да ће "дати све од себе" да победи Надала и одбрани титулу на Аустралијен опену освојену прошле године.

"Изузетно се поштујемо, одлични смо пријатељи ван терена, играли смо велике мечеве... Покушаћу да учиним све од себе да га победим и да се припремим за тај дуел, који ће сигурно бити тежак као данашњи", оценио је Ђоковић.

Данашњи дуел Ђоковића и Мареја трајао је скоро пет сати, а српски тенисер је у шали рекао да је пио "магичну течност" која му је помогла да издржи меч до краја. Похвалио је Мареја који се није предао после вођства Ђоковића од 5:2 у гемовима одлучујућег петог сета, већ је успео да дође до изједначења.

"Желео сам да се усредсредим на сваки поен. Честитам Ендију (Мареју) који се вратио у меч после 2:5. Било је исцрпљујуће физички и ментално, било је тешко да се поднесе. Приближавајући се крају све лакше смо одузимали сервис један другоме", рекао је Ђоковић.

Био је ово 11 међусобни дуел Ђоковића и Мареја, а српски тенисер сада води са 7:4 у победама.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи