Читај ми!

Надал први финалиста

Рафаел Надал је први финалиста турнира у Мелбурну јер је савладао Роџера Федерера са 3:1 у драматичном мечу пуном обрта.Надалов противник у финалу биће победник дуела Ђоковић и Мареј, који сутра почиње у 9 и 30 по нашем времену.

Равноправна "рововска" борба другог и трећег тенисера света, пуна обрта и неизвесности трајала је дуже од три сата.

 

Код резултата 3:3 у трећем сету Надал успева да спасе три брејк лопте, али му четврти пут то не полази за руком и Федерер стиже до предности од 4:3. Али Надал одмах узвраћа брејком- 4:4! Већ трећи пут у мечу успева да одмах врати брејк, а онда сигурно сервира за 5:4.

 

Федерер сигурно сервира, добија гејм и остаје у трећем сету- 5:5. Надал  сигурно  сервира и уз мало среће добија свој сервис, а Федерер је поново на сервису за останак у трећем сету. На 30:30 грешка Федерера и Надал стиже до сет лопте, али Роџер успева да се спасе и дође до предности. Одличан сервис и Федерер успева да изједначи. Тајм-брејк. Фердерер на тренутак губи самопоуздање и Надал стиже чак до пет поена предности 6:1 и исто толико шанси да освоји сет. Федерер успева да спаси чак четири и стиже до 6:5 освојивши и своје и противникове сервисе. Надал сервира и успева да добије сет 2:1 (6:7;6:2;7:6).

  

Са новим лоптицама, после 2 сата и 50 минута, Федерер сервира у четвртом сету и води са 1:0. Надал изједначује а онда стиже до брејк лопте, коју не успева да искористи. Федерер асом стиже до предности, а онда сервис волејом и до 2:1. Надал изједначује и прелази у офанзиву, стигавши до две брејк лопте. Прву не успева да искористи а потом ни другу. Федерер наставља концентрисано и асом стиже до предности. Сигурна игра и осваја сервис 3:2.

На 4:3 на Надалов сервис Федерер стиже до брејк лопте, али не успева да је искористи, да би онда Надал начинио преокрет и стигао у брејк позицију коју користи за вођство од 5:4 и сервира за победу у мечу. Прву меч лопту не користи, а онда стиже до чак три брејк лопте за федерера које он не успева да реализује. Надал стиже до друге меч лопте и успева - 1:3 (7:6;2:6;6:7;4:6) за Надала.

Рафаел Надал игра у финалу против бољег из меча Ђоковић - Мареј који почиње сутра у 9 и 30. 

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи