Читај ми!

Божићно финале Јанка

Јанко изашао на крај са Јапанцем и стигао до свог осмог финала у каријери. У полуфиналу турнира у Ченају Јанко Типсаревић је савладао Јапанца Гоа Соеда са 2:0. Противник у финалу нашег тенисера је Канађанин Милош Раонић.

Јанко до новог финала стигао преко Јапанца Соеда. Од самог старта наш тенисер наметнуо свој стил игре. Диктирао је темпо, што му је донело додатно самопоуздање. Разлика у класи била је видљива. Јанко је много спренмији од противника и приметно је да се добро припремио за ову сезону. Нешто већи отпор противник пружио у другом сету, успео да врати и један брејк, ипак недовољно да се угрози победа Типсаревића. Меч је трајао 78 минута.

Типсаревић је у првом сету био маестрала. Одиграо је, такорећи, без грешке. Летео је потерену, стизао и немогуће. Соеда није имао решења за игру нашег тенисера. Јанко је везао пет гемова на старту. Једино што је противник успео да уради је да освоји утешни гем у сету, из трећег покушаја на свој сервис. Јанко потом добија свој сервис гем са нулом, 6:1 у првом сету.

У други сет Соеда је ушао доста растерећеније. Видевши да нема шта да изгуби опустио је руку, што је довело до резултатске неизвесности. Оба тенисера освајила су по два своја сервиса. Јанко поново појачава, напада сервис противника и искористивши прву од две шансе стиже до брејка предности. Јапанац узвраћа, користи своју прву брејк шансу за изједначење, 3:3.



Губитак сервиса није пореметио Типсаревића. Наставио је својом игром. Маратонски гем, трајао је око 16 минута, на сервис противника Јанко добија искористивши другу брејк шансу, после неколико спашених гем лопти. Јанко поново води. Наш тенисер потом рутински приводи сет крају за коначних 6:4 у другом сету.

Противник у финалу, које је на програму у недељу, је Канађанин Милош Раонић који је у првом полуфиналу савладао Шпанца Николаса Алмагра са 2:0 (6:4, 6:4). Ово је први сусрет ова два тенисера.

Турнир у Ченају игра се за укупни наградни фонд од 400.000 долара, а победнику ће припасти чек на 71.900 долара и нових 250 АТП бодова.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи