Нолетова новогодишња чаролија

Круна старе године и најава још бољих резултата у 2012. Ни Монфис, ни Федерер, ни Ферер нису могли да се супроставе расположеном Новаку на ревијалном турниру у Абу Дабију. Надмоћном победом у финалу над Ферером од 6:2, 6:1 Ђоковић је најавио спектакуларно отварање нове тениске сезоне. У борби за треће место Рафа надиграо Федекса.

Најбољи тенисер на свету, Новак Ђоковић, победник је егзибиционог турнира у Абу Дабију пошто је данас у финалу савладао Шпанца Давида Ферера са 6:2, 6:1 после нешто више од сат времена игре.

Рафаел Надал је раније данас освојио треће место на турниру, победивши Швајцарца Роџера Федерера са 6:1, 7:5.

На путу до финала Ноле је прво савладао Гаела Монфиса са 2:1, затим је испрашио Роџера Федерера са турнира у Абу Дабију и најавио наставак сјајног низа који је у 2011. години крунисао епитетом најбоље сезоне коју је неки тенисер одиграо у историји.

Први тенисер света је истим резултатом као и Роџера Федерера дан раније у полуфиналу, декласирао Ферера. Ноле је овом "увертиром"  у Абу Дабију показао да планира и 2012. "компонује" тениску симфонију као и 2011, када је остварио једну од најблиставијих сезона у историји. Српски ас је са лакоћом надиграо Ферера који није имао прави одговор на његове форхенд пројектиле.

Ђоковић је одмах на страту првог сета повео са 3:0, а онда још једном у осмом гему направио брејк за вођство од 1:0 у сетовима. Иста прича поновила се и у другом делу игре. Ноле је фокусирано и маштовито решетао поље противника и брзо повео са 3:0, допустивши Фереру само један гем до краја меча.

"Веома сам срећан што сам овде. Уживали смо на терену и надам се да је и публика уживала са нама. Ферер је један од најбољих тенисера и увек је задовољство да играм против њега", рекао је Ђоковић. Ноле је поручио да би наредне сезоне могао да понови 2011.

"Ништа није немогуће. Верујем у себе и једва чекам да почне сезона", поручио је Новак.

Турнир у Абу Дабију једна је од станица које ће походити најбољи светски тенисери у настојању да у што бољој форми дочекају први велики турнир сезоне - Отворено првенство Аустралије, на којем титулу брани, наравно, Новак Ђоковић.

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи