Иран

Селекција Ирана има искуства, континуитет у игри, али је тешко замислити да може направити успех у групи, с обзиром на то коме ће изаћи на мегдан.

Иран, селекција која је освојила три од последње четири титуле првака Азије, на импресиван начин се домогла Светског првенства у Шпанији. Скор од девет победа, без пораза, донео је Ирану титулу шампиона Азије и улазнице за Светско првенство.

Иран је три пута освајао континентални турнир, 2007, 2009 и 2013. године. Овај низ је прекинула Кина 2011. године.

Иако имају искуство, снагу и, евидентно, континуитет, од Ирана се не очекује много с обзиром на то какве противнике има у групи. Тешко је замислити да Иран може да прође у наредну фазу такмичења поред Шпаније, Француске, Србије, Бразила и Египта.

Хамед Хадади, високи центар Ирана (218), један је од главних играча у тиму. На првенству Азије бележио је у просеку 18.8 поена и 10 скокова по мечу. Такође, много се очекује од крила Самада Никаха Бахрамија, који је имао 47.6 одсто успешности у шуту за три поена.

Велика снага репрезентације Ирана је и селектор Меми Бећировић, који је у каријери водио и репрезентацију Словеније.

Екипа Ирана: Рузбех Аргаван, Сађад Машајеки, Бенам Јакчали, Махди Камрани, Арсалан Каземи, Ошин Сахакијан, Арман Зангенех, Хамед Афах, Асгар Кардуст, Мохамад Јамшиди, Самад Ника Бахрами и Хамед Хадади.

Селектор: Мехмед Бећировић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво