Србија поражена од Бразила

Србија - Бразил 73:81 (крај). Кошаркаши Србије поражени су од Бразила у четвртом колу Мундобаскета. Једна фантастична четвртина "орлова" премало за победу над расположеним "кариокама". У последњем колу Групе А, Србија у четвртак игра против Шпаније.

Кошаркаши Србије изгубили су у Гранади од Бразила са 73:81 (16:23, 16:25, 32:12, 9:21), у утакмици четвртог кола Групе А на Светском првенству у Шпанији.

То је други пораз Србије на турниру, уз две победа, а Бразил је остварио трећу победу и има један пораз. Пораз од Бразила значи да ће Србија у осмину финала највероватније са четвртог места у групи.

Врло чудан меч гледали смо у Гранади. Бразил је доминирао у првом полувремену, Србија у трећој четвртини преокренула резултат, да би у последњој поново остала без игре и дозволила ривалу да стигне до тријумфа.

Бразил је од почетка сусрета стигао до предности од десетак поена, коју су играчи Рубена Мањана одржавали до краја првог дела. До полувремена предност "кариока" се увећала, па је на полувремену Србија имала чак 16 поена заостатка.

А онда смо видели сигурно најбољих десет минута изабраника Александра Ђорђевића на турниру у Шпанији. Одлична одбрана "орлова" дозволила је Бразилцима само 12 постигнутих поена, док су на другој страни готово сви били расположени, под диригентском палицом Милоша Теодосића. "Орлови" су у тих десет минута постигли 32 поена.

Ипак, када је требало довршити посао, наступа несхватљив пад у игри Србије, па Бразилци поново преузимају све конце игре у своје руке и на крају стижу до лаке победе, која им вероватно доноси друго место у Групи А на крају лигашког дела такмичења.

Србија ће највероватније заузети четврто место у групи, што значи да ће у осмини финала играти против победника групе Б. За то место боре се Грчка, Хрватска, а можда и Аргентина.

У екипи Србије најефикаснији је био Милош Теодосић са 14 поена, Мирослав Радуљица убацио је 11, уз пет скокова, Стефан Марковић додао је 10, док су по осам поена постигли Богдан Богдановић, Стефан Бричевић и Немања Бјелица.

Маркос Вијера предводио је Бразил до победе са 21 поеном и пет скокова, Леандро Барбоса додао је 16, а Тијаго Сплитер 10 поена.

У последњем, петом колу, Србија у четвртак од 22 часа игра против домаћина Шпаније, а Бразил од 15.30 против Египта.

Овако је протекао меч између Србије и Бразила:

19.54 - Није успела Србија да задржи предност из треће четвртине. Врло лоша игра у нападу "орлова", уз неколико погодака Бразилаца у последњим секундама напада одлучили су победника. На крају, Србија - Бразил 73:81.

19.41 - Изгледа да нас очекује још једна неизвесна завршница. На средини последње четвртине Србија - Бразил 67:70.

19.29 - Фантастична четвртина за Србију, која добија тај део игре резултатом 32:12. Пред улазак у последњу четвртину "орлови" против Бразила воде са 64:60.

19.10 - Много боља игра Србије у трећој четвртини. Распуцали су се Теодосић и Марковић, одбрана је на много вишем нивоу, стиже и резултат - Србија - Бразил 48:54.

18.47 - Убедљиво вођство Бразила на полувремену - 48:32. Слаба игра Србије у нападу, уз велики број промашених зицера и слободних бацања. "Кариоке" одличне у шуту за три поена (7/12), имају и више асистенција од српског тима.

18.32 - На половини друге четвртине, Бразил против Србије води са 33:23. Српски кошаркаши немају решења у нападу, док су Бразилци веома успешни у шуту за три поена.

18.20 - Никако "орлови" да ухвате прикључак против Бразила. На улазу у други период "кариоке" имају предност од 23:16.

18.11 - Бољи почетак утакмиуце за екипу Бразила, која на средини прве четвртине води против Србије са 16:6.

18.01 - Почео меч у Гранади.

17.55 - Неколико минута остало је до почетка меча између Србије и Бразила, интонирају се химне у Палати спортова у Гранади.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару