Читај ми!

Тесан пораз Србије од "триколора"

Србија - Француска 73:74 (крај). Кошаркашка репрезентација Србије забележила је први пораз на Светском првенству у Шпанији, пошто је у неизвесном мечу поражена од Француске. Наредни меч у понедељак против Ирана.

Кошаркашка репрезентација Србије изгубила је у Гранади од селекције селекције Француске са 74:73 (20:21, 14:21, 26:20, 14:11), у 2. колу А групе Првенства света у Шпанији.

Изабраници селектора Александра Ђорђевића претрпели су први пораз на Шампионату, након што су у суботу победили Египат (85:64), док су "триколори" забележили прву победу после стартног неуспеха против Бразила.

Сусрет је одлучен секунд пре краја, када је спорном одлуком судија Радуљици досуђен прекршај над Ловерњом, а француски репрезентативац погодио из слободног бацања.

Србија је одлично ушла у меч, водила током целог првог полувремена, а после две четвртине имала је осам поена предности (42:34).

Ипак, Французи су много боље заиграли у трећем периоду, па су стигли и до изједначења. Ушло се у неизвесну последњу четвртину.

"Орлови" су имали последњи напад на мечу, али судије нису свирале очигледан фаул над Богданом Богдановићем пет секунди пре истека времена.

После тајм-аута, судије су донеле још једну спорну одлуку, пошто су само секунд пре краја свирале прекршај над Ловерњом. Бивши капитен Партизана погодио је прво бацање, друго намерно промашио и Србији није остало времена за промену резултата.

Најефикаснији у српском тиму био је Мирослав Радуљица са 21 поеном, Богдановић је постигао 12, а Бјелица 11.

У победничком тиму Ловерњ је био најефикаснији са 19 постигнутих поена, док је велики допринос "са клупе" дао Џексон са 12 поена (тројке 3/5).

Наредну утакмицу Србија игра у недељу од 15.30 сати против Ирана.

Овако је протекао меч против Француске:

17.11 - Завршен је меч. Француска је у неизвесној завршници, помогнута сумњивим судијским одлукама, стигла до победе у последој секунди са линије за слободна бацања. Србија - Француска 73:74.

16.59 - Велика борба у Гранади. У последњих пет минута улази се са предношћу Србије од 69:67.

16.47 - Француска је у налету, али наши момци не дозвољавају противнику да преузме вођство. На улазу у последњу деоницу Србија - Француска 62:60.

16.37 - Силовито је Француска ушла у друго полувреме и стигла чак и до изједначења. На средини треће четвртине, Србија води са 50:48.

16.28 - Почело је друго полувреме.

16.13 - Сјајна игра "орлова" у првом полувремену. Србија у једном тренутку имала и 11 поена предности, ипак на полувреме се одлази са предношћу Србије од 42:34.

16.02 - Одлично је Србија започела другу деоницу. Брза игра у нападу и одлична одбрана доносе шест поена предности - 32:26.

15.49 - Изједначен меч у првој четвртини. Србија у предности, "триколори" држе прикључак. Богдан Богдановић постигао осам поена (две тројке). Србија - Француска 21:20.

15.40 - Добар почетак Србије, али "триколори" не дозвољавају "орловима" да се одлепе. На средини прве четвртине Србија води са 13:9.

15.31 - Почео је меч.

15.28 - Интониране су химне Француске и Србије у Гранади, све је спремно за почетак меча.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару