Читај ми!

Катић: Пут до осмине финала није лак

Репрезентација Србије налази се у Гранади где се спрема за почетак Светског првенства. Све је подређено припремама за први меч против Египта. Своју оцену дао је искусни Рашко Катић, који је напоменуо да велики број високих играча може да представља предност екипе. Катић је нагласио да пут до осмине финала ниједној екипи из групе неће бити лак.

Српски кошаркаш Рашко Катић оценио је да се ниједна екипа из Групе А неће лако изборити за пласман у осмину финала Светско првенства у Шпанији и додао да је Србија фаворит против Египта у првом колу.

"Од данас се спремамо за Египат. Нисмо их до сада гледали. Они сигурно нису фаворити против нас, али неће се предавати. Све екипе у нашој групи имају квалитет. Иран сам гледао, играју добро, веома су борбени, као и Нови Зеланд. Сви долазе да се боре. Спортисти су и неће бити лако", рекао је Катић новинарима у Гранади.

Катић је рекао да предност Србије може да представља велики број високих играча и да на тај начин изабраници Александра Ђорђевића могу да изненаде противника.

"Неке екипе ћемо покушати да изненадимо са високом поставом. То је до селектора и његових замисли. Мешамо се на позицијама четири и пет нас четворица. Покривамо те две позиције. Ту је и Бјелица који је висок за тројку", казао је Катић.

Он је рекао да се екипа још увек привикава на услове у Шпанији и додао да је дворана у Гранади "феноменална".

"Први пут тренирамо овде. Тренирали смо у школској сали јуче. Добар је паркет, добри кошеви, просто се види да је Светско првенство. Екипа се још аклиматизује на Гранаду. Мало је топлије него у Србији, али, просто, не размишљамо о томе. Сви смо максимално мотивисани", рекао је најстарији репрезентативац Србије.

Новинари су Катића питали да упореди квалитет Светског првенства са шампионатом Европе.

"Просто је квалитетније Светско првенство. Има више квалитетних екипа и више квалитетних играча. Мени сваки позив и свака нова година у репрезентацији долази као шлаг на торту. Трудим се да што боље одрадим. Неминовно је да будем најстарији", рекао је Катић.

Селекција Србије одиграће први меч на Мундобаскету у суботу са Египтом од 15.30.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару