Најдоски: Волео бих да Србија и Хрватска буду хит Мундијала

Некадашњи фудбалер Црвене звезде Илија Најдоски, члан чувене шампионске генерације из 1991. године, изјавио је да Србија и Хрватска могу сваком да парирају на Мундијалу и да би волео да некадашњи земљаци буду изненађење у Русији.

"Пре свега битно је да играју добар фудбал. Даље, по мом мишљењу, најважније ће бити да задрже добру атмосферу, покажу право другарство. Ми Балканци смо познати да на великим такмичењима кад треба да се поажемо направимо кикс. Али, ако хармонија у екипи буде на високом нивоу мислим да и Србија и Хрватска могу да играју против сваке селекције на овом првенству", рекао је Најдоски новинарима на Златибору где борави на Купу пријатељства.

Он није хтео да прогнозира ко ће бити нови светски првак, али је истакао да верује да може да се догоди неко изненађење.

"Ипак, Бразил је свакако међу фаворитима јер има велики квалитет. Шпанија може да направи добар резултат, али највише бих волео када би Србија и Хрватска направиле изненеђење".ђење - закључио је Најдоски.

Љубимац Звездиних навијача 27 година после освајања европске и светске титуле истиче да тек са ове дистанце схвата какви су то успеси били.

"Искрено да вам кажем, после тих успеха у Барију и Токију нико од нас играча није ни био свестан шта смо постигли. Тек сада, са ове дистанце, после 27 година схватамо какав смо резултат остварили и колики је то успех за сваког фудбалера.

Он је оценио да је Звездина задња линија минуле сезоне играла веома добро и да је велика штета што није елиминисан ЦСКА из Москве у Лиги Европе, јер се то објективно могло.
Најдоски, који је тренутно са Вардаром на Златибору, искористио је прилику да похвали организацију такмичења.

"Дуго нисам био на Златибору и морам да признам да је овде заиста прелепо. Куп пријатељства је окупио најбоље екипе, турнир је веома квалитетан, а оно што већ сада могу да констатујем је да је организација одлична. Лепо би било да се регионална лига реализује, то се може закључити и на основу онога што се види и на овом турниру, али по мом мишљењу још смо далеко од тога", закључио је Најдоски, који је за репрезентацију Југославије одиграо 11 утакмица, а потом још 10 за Македонију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару