Костарика, мала земља способна за велике ствари

Репрезентација Костарике, противник Србије на Мундијалу у Русији, имаће тежак задатак у Групи Е, где се још састаје са селекцијама Бразила и Швајцарске, али не постоји разлог због којег тим из Централне Америке нема подједнаке шансе за нокаут фазу.

Костарика у Русији уписује свој пети наступ на Светским првенствима.

Ова мала земља се први пут на највећој националној позорници појавила 1990. године и одмах остварила успех пролаза групне фазе, а занимљиво да је и тада била заједно са селекцијом Бразила у првом делу такмичења.

Свој највећи успех Костарика бележи на прошлом првенству у Бразилу. Као потпуни аутсајдер бива првопласирана у групи Д где иза себе оставља репрезентације какве су Уругвај, Италија и Енглеска. 

У осмини финала савладали су Грчку, да би их у четвртфиналу касније трећепласирана екипа Холандије елиминисала после бољег извођења једанаестераца.

У Русији ће бити ипак мало другачије, Костарика неће имати огромну подршку навијача са стадиона, еуфорија није на истом нивоу као и у Бразилу, али неоспорно је да "Тикоси" поседују неоспоран квалитет.

Са клупе их предводи Оскар Рамирез, неко ко је у неколико мандата био помоћни репрезентативни тренер и неко коме је са разлогом поверена позиција селектора.

Звезде тима свакако су голман Реала Кејлор Навас, који је прошли Мундијал, али и поготово ове сезоне показао да зна да "зачара" своју мрежу и максимално отежа посао противничким нападачима, Брајан Руиз, капитен екипе и неко ко је заблистао на прошлом првенству, неко ко може да игра на више позиција и покрива више задужења и свакако Џоел Кембел, некадашњи нападач Арсенала, Виљареала, Олимпијакоса, сада Бетиса, који поседује веома "добру" леву ногу и који врло лако може да промени ток утакмице.

Списак Костарике на Мундијалу: 

Голмани - Кејлор Навас (Реал Мадрид), Патрик Пембертон (Алахуеленсе), Леонел Мореира (Хередиано);

Одбрана - Кристијан Гамбоа (Селтик), Јан Смит (Норчепинг), Роналд Матарита (Њујорк сити), Брајан Овиједо (Сандерленд), Оскар Дуарте (Еспањол), Ђанкарло Гонзалес (Болоња), Франсиско Калво (Минесота јунајтед), Кендал Востон (Ванковер Вајткепс), Џони Акоста (Агилас Дорадос);

Средина терена - Давид Гузман (Портланд Тимберс), Јелцин Техеда (Лозана), Селсо Борхес (Депортиво Ла Коруња), Рендал Азофеифа (Ередијано), Родни Валас (Њујорк сити), Брајан Руиз (Спортинг Лисабон), Данијел Колиндрес (Саприса), Кристијан Боланос (Саприса);

Напад - Џоан Венегас (Саприса), Џоел Кемпбел (Бетис), Марко Урена (Лос Анђелес ФК).

Осим Србије, противници Костарике у Групи Е биће селекције Бразила и Швајцарске. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару