Бразил, земља фудбала жељна трофеја

Репрезентација Бразила у још једно Светско првенство улази као фаворит за освајање трофеја, али овога пута не због домаћег терена, већ због неоспорног квалитета његових играча.

Најтрофејнија селекција на Мундијалима, након благо речено неуспеха пре четири године у својој земљи, спремна је да поврати углед фаворита који ће се равноправно борити за трофеј са елитним репрезентацијама.

Бразил је једина селекција која је наступала на сваком Светском првенству, а рекордери су по броју подизања трофеја, пошто су ту привилегију имали чак пет пута.

Чак 11 пута били су учесници полуфинала, а седам пута финала Мундијала.

Бразил је доживео ренесансу под палицом тренера Титеа, који је екипу преузео у расулу, након чега је победио девет узастопних мечева у квалификацијама, чиме је Бразил први изборио пласман на првенство, поред домаћина Русије наравно.

Што се састава Бразила тиче, заиста је тешко издвојити слабу тачку ове екипе. Готово сви изабрани фудбалери имали су сјајне клупске сезоне и били веома битни шрафови своје екипе.

Познато је и какав фудбал Бразил гаји и зато се посебна пажња мора посветити нападачки оријентисаним играчима, а ту се издвајају Нејмар, Фирмино, Жезус и Кутињо.

Нејмар је упркос поразу у Лиги шампиона и повреди имао сезону какву је прижељкивао након одласка из Барселоне. Нападач ПСЖ-а постао је један од најубојитијих појединаца планете и играч на којег не можете обратити довољно пажње. 

Фирмино је имао слободно се може рећи најбољу сезону у каријери, пошто је био један од кључних играча Ливерпуловог напада, који је гласио за најефикаснији у протеклој сезони.

Габриел Жезус је много напредовао од момка који фарба ограде током светског првенства 2014. до нападача који је раме уз раме са Агуером "терорисао" премијерлигашке одбране.

Кутињо упркос гневу који је на себе навукао преласком у Барселону, још увек важи за претерано опасног играча, који са једним или два потеза уз спектакуларан гол могу да преокрену ток меча.

Из састава Бразила треба издвојити редом Алисона, који је био један од најбољих голмана овогодишње Лиге шампиона, Марсела, за кога не понестаје аргумената у причи за најбољег левог бека данашњице и Касемира, Фернандиња и Паулиња који својим дефанзивним дужностима омогућавају поменутом нападачком четверцу да се осећа слободније и сигурније.

Селектор Бразила Тите одабрао је следећих 23 играча: 

Голмани - Алисон (Рома), Едерсон (Манчестер сити), Касио (Коринтијанс);

Одбрана - Данило (Манчестер сити), Марсело (Реал Мадрид), Маркињос (ПСЖ), Миранда (Интер), Тијаго Силва (ПСЖ), Вагнер (Коринтијанс), Жеромел (Гремио), Филипе Луис (Ателтико Мадрид);

Средина терена - Касемиро (Реал Мадрид), Фернандињо (Манчестер сити), Паулињо (Барселона), Фред (Шахтјор), Фелипе Кутињо (Барселона), Ренато Августо (Пекинг), Вилијан (Челси);

Напад - Нејмар (ПСЖ), Габријел Жезус (Манчестер сити), Роберто Фирмино (Ливерпул), Тајсон (Шахтјор), Даглас Коста (Јувентус).

Бразил се у групи Е састаје са селекцијом Србије, Швајцарске и Костарике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару