Перу се вратио и мотивисанији је него икад

Репрезентација Перуа вратила се на сцену Светског првенства након 36 година и спремна је да оправда пласман који је цела земља жељно чекала. Перуанци поседују неколицинину веома квалитетних играча и могу закомпликовати планове својим противницима у Групи Ц.

Мундијал у Русији биће пети за Перуанце, који упркос чекању од 32 године на пласман, могу да се похвале успесима на првенствима.

Први су играли 1930. године, а чак два пута су успевали да се домогну четвртфинала (1970. и 1978. године).

Са клупе их предводи Рикардо Гарека, Аргентински стручњак који ће ипак остати упамћен и вољен у срцима навијача Перуа, чији је постао херој након избореног пласмана.

Веома битан фактор за Перу на Мундијалу у Русији је то што ће ипак моћи да рачунају на капитена Паола Герера, коме је суспензија око коришћења кокаина "замрзнута" током играња на Светском првенству.

Уз Герера који има 34 године, искуство Перуу доноси и његов вршњак и можда и најпознатије име селекције - Џеферсон Фарфан.

Фарфан ће имати предност тога што ће играти на "домаћем терену", пошто наступа за московску Локомотиву са којом је освојио шампионску титулу у Русији.

Селектор Гарека се определио за следећих 23 играча: 

Голмани - Педро Галезе (Веракруз), Карлос Каседа (Депортиво Мунисипал), Хозе Карваљо (Кахамарка);

Одбрана - Алберто Родригез (Атлетико Јуниор), (Алдо Корзо), Андерсон Сантамарија (Пуебла), Мигел Араухо (Алианза Лима), Мигел Трауко (Фламенго), Кристијан Рамос (Веракруз), Луис Адвинкула (Лобос), Нилсон Лојола (Мелгар);

Средина терена - Паоло Хуртадо (Викторија Гуимараеш), Кристијан Куева (Сао Паоло), Ренато Тапија (Фејнорд), Енди Поло (Портланд), Вилдер Картагена (Веракруз), Јошимар Јотун (Орландо), Педро Акино (Лобос);

Напад - Паоло Гереро (Фламенго), Џеферсон Фарфан (Локомотива Моксва), Раул Руидиаз (Монаркас), Андре Кариљо (Вотфорд), Едисон Флорес (Алборг) .

Противници у Групи Ц биће им селекције Француске, Данске и Аустралије. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару