Кејрош предводи азијске лидере

Репрезентација Ирана једна је од апсолутних аутсајдера не само групе Б, већ и читавог Мундијала, али тим који предводи португалски стручњак Карлос Кејрош жели да промени тај статус на предстојећем првенству.

Светско првенство у Русији биће пето у историји селекције. Иран ниједном није успео да прође групу, први пласман у групну фазу изборили су 1978. године, а били су део Мундијала у Бразилу.

Карлос Кејрош предводи Иран, који је први обезбедио пласман у азијским квалификацијама, у којима су били веома ефикасни и убедљиви.

Португалски стручњак успео је да избори пласман други Мундијал за редом, чиме је потпуно задовољио тамошњи фудбалски савез. 

У националном тиму налази се осам играча из домаћег првенства, док занимљиво већи део чине играчи који играју у иностранству и то у тимовима попут Олимпијакоса, АЕК-а, Херевена, Маритима итд.

Звезда екипе је Сардар Азмун или ирански Меси, који ће играти на „домаћем" терену против Шпаније у Казању, јер је члан Руског Рубина. Ту је и крило Јаханбакш који је имао фантастичну сезону у АЗ Алкмару, био је први стрелац лиге са 21 постигнутим голом уз то је наместио 12. 

Кејрош се определио за следећа 23 играча:

Голмани - Али Беиранванд (Персеполис), Рашид Мазахери (Зоб) и Амир Абедзадех (Маритимо);

Одбрана - Ехсан Хаџи Сафи (Олимпијакос), Рубзех Чешми (Техран), Милад Мохамади (Акмат), Мортеза Пурлигањи (Ал-Сад), Мохамед Реза Канзадех (Падидех), Пејман Монтазери (Техран), Мајид Хосеини (Техран) и Рамин Резајан (Остенде);

Средина терена: Меди Тораби (Саипа), Саид Езатолахи (Амкар), Масуд Шоџаје (АЕК), Омид Ебрахими (Техран) и Вахид Амири (Персеполис);

Напад: Карим Ансарифард (Олимпијакос), Саман Годос (Остерсунд), Реза Гучанејхад (Херевен), Меди Тареми (Гарафа), Алиреза Јаханбакш (АЗ Алкмар), Сардар Азмун (Рубин) и Ашкан Дејага (Нотингем Форест).

Иран за противнике у Групи Б има селекције Португалије, Шпаније и Марока. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару