Уругвај жели пробој у врх светског фудбала

Слекција Уругваја долази у Русију са изузетно талентованом екипом, способном да савлада сваког ривала. Екипа Оскара Табареза жели да коначно уђе у сам светски врх, ако не да се на њега и попне.

Уругвај је једна од осам селекција које су освајале Светско првенство у фудбалу (1930. и 1950.), али од последњег великог успеха прошло је готово 70 година.

Предвођени селектором Оскаром Табарезом, Уругвај стиже у Русију као екипа која претендује на највиши пласман и жели да, у најмању руку, понови успех из 2010. године, када су играли полуфинале.

Изузетно убојит напад, са Суарезом и Каванијем, способан је да загорча живот и најјачим селекцијама, док одбрану чине искусни играчи, на челу са Муслером и Годином.

Табраез је институција у Уругвају, ово му је трећи пут да предводи национални тим на Мундијалима, а учествовао је у 11 тријумфа у Копа Судамерикани.

Прва звезда тима је Луис Суарез, који је већ постигао пет погодака на Мундијалима, а са Барселоном је био клупски шампион Европе и света.

На списку се налазе:

Голмани: Фернандо Муслера (Галатасарај), Мартин Кампања (Индепендиенте), Мартин Силва (Васко да Гама);

Дефанзивци: Хозе Хименез (Атлетико), Дијего Годин (Атлетико), Гиљермо Варела (Пењарол), Гастон Силва (Индепендиенте), Макси Переира (Порто), Себастијан Коатес (Спортинг), Мартин Касерес (Лацио);

Везни ред: Карлос Санчес (Монтереј), Родриго Бетанкур (Јувентус), Кристијан Родригез (Пењарол), Најтан Нандез (Бока јуниорс), Лукас Тореира (Сампдорија), Матијас Весино (Интер), Дијего Лаксал (Ђенова);

Напад: Луис Суарез (Барселона), Гиоргијан де Араскаета (Крузеиро), Кристијан Стуани (Ђирона), Макси Гомез (Селта), Јонатан Уретавискаја (Монтереј), Единсон Кавани (ПСЖ).   

Уругвај се такмичи у Групи А, са селекцијама Русије, Египта и Саудијске Арабије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи