"Црвена фурија" јури другу титулу на СП

Репрезентација Шпаније жели да се врати на врх светског фудбала на такмичењу у Русији, а то ће морати да уради са "освеженим" саставом.

Мундијал у Русији биће чак 15. у историји селекције, која је свој највећи успех остварила на претпрошлом, када је подигла трофеј. 

"Црвена фурија" важи за великана такмичења какво је Светско првенство, забележивши први наступ 1934. године, али су финале такмичења играли само у Јужној Африци.

Тим са Пиринеја налази се у периоду смене генарација, али утисак је да Шпанци имају играче који својим квалитетом могу да замене дугогодишње узданице.

Прва промена у односу на прошло Светско првенство је селектор, пошто је улогу Винсента Дел Боскеа пре две године преузео Жулен Лопетеги, неко ко је водио скоро све млађе селекицје националног тима. 

Лопетеги у 23 није уврстио између осталог Алонса, Фабрегаса и Морату, а списак сачињава велики број играча који је до скоро предводио млађе селекције.

Уз будуће звезде Шпаније, овај тим ће превагу над противницима тражити у играчима који имају велики број битних утакмица у ногама, између осталог и на прошлим Светским првенствима.

Де Хеа важи за једног од најбољег голмана данашњице, штоперски тандем Пике-Рамос чини можда и најбољи на тој позицији на планети, средина терена је одувек са правом важила за најопасније оружје ове селекције, док ће бити занимљиво видети расподелу минута и улога нападача, углавном Косте, Аспаса и Васкеза.

Састав Шпаније на Мундијалу:

Голмани - Давид Де Хеа (Манчестер јунатед), Кепа Аризабалага (Атлетик Билбао) и Пепе Реина (Наполи);

Одбрана - Дани Карвахал (Реал Мадрид), Ђерар Пике (Барселона), Наћо (Реал Мадрид), Алваро Одриозола (Сосиједад), Цезар Аспиликуета (Челси), Серхио Рамос (Реал Мадрид), Наћо Монреал (Арсенал) и Ђорди Алба (Барселона);

Средина терена - Серхио Бускетс (Барселона), Андрес Инијеста (Барселона), Саул Нигез (Атлетико Мадрид), Коке (Атлетико Мадрид), Тијаго Алкантара (Бајерн Минген), Марко Асенсио (Реал Мадрид), Иско (Реал Мадрид) и Давид Силва (Манчестер сити).

Напад - Родриго (Валенсија), Лукас Васкез (Реал Мадрид), Иаго Аспас (Селта) и Дијего Коста (Атлетико Мадрид).

Шпанија се у Групи Б састаје са селекцијама Португалије, Ирана и Марока. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи