Роналдо и европски шампиони жељни доказивања

Репрезентација Португала, актуелни шампион Европе има велике амбиције и на Мундијалу у Русији. Предвођени једним од најбољих фудбалера данашњице, Кристијаном Роналдом, али и играчима који наступају у великим клубовима у елитним лигама, покушаће да пре свега прођу групу Б у којој су са Шпанијом, Ираном и Мароком, а потом нападну најбоље селекције првенства.

Португалија је екипа која је релативно касно ступила на сцену Светских првенстава, а први свој наступ забележила је 1966. године, када су уједно оставили најбољи утисак и пласман на Мундијалу, а то је треће место.

Наступ у Русији биће седми у историји селекције, која се прошло првенство благо речено није прославила. Колико тада нису имали среће у жребу (противници су им били селекције Немачке, Америке и Гане), овога пута су знатно задовољнији.

Селектор Фернандо Сантош осим жреба, задовољан је и сезонама које су имали његови изабраници и улоге које су у својим тимовима имали, а не би требало сметнути са ума да су Португалци званични шампиони Европе и да са великим амбицијама стижу у Русију. 

Лидер и капитен екипе је Роналдо, који је са Реалом оборио бројне рекорде у Лиги шампиона, али који је знао да засија и у националном дресу. Русија ће бити нови изазов за једног од најбољег играча данашњице, који је познат по лидерству и жељом за рекордима.

Уз њега, акценат у селекцији Португала може бити на Бернарду Силви, који се у финишу сезоне наметнуо Гвардиоли и шампионском Ситију, Андре Силви који брани боје Милана и тандему који наступа у Турској Кварежми и Пепеу.

Састав Португалије:

Голмани - Руи Патрисио (Спортинг), Ентони Лопез (Лион) и Бето (Гозтепе);

Одбрана - Бруно Алвес (Ренџерс), Пепе (Бешикташ), Рафаел Гереро (Борусија), Хозе Фонте (Далијан), Рубен Диаз (Бенфика), Рикардо (Порто), Марио Руи (Наполи) и Седрик (Саутемптон);

Средина терена - Мануел Фернандез (Локомотива), Жоао Мутињо (Монако), Жоао Марио (Вест Хем), Бернардо Силва (Манчестер сити), Вилијам (Спортинг), Бруно Фернандес (Спортинг) и Адријен Силва (Лестер);

Напад - Роналдо (Реал Мадрид), Андре Силва (Милан), Гонзало Гуедес (Валенсија), Желсон Мартинс (Спортниг) и Рикардо Кварежма (Бешикташ). 

Противници у Групи Б биће им Шпанци, Мароканци и Иранци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару