Домаћи терен главна снага "баћушки"

Репрезентација Русије пласирала се на Мундијал као организатор, а многи сматрају да им ту није место. Ипак, домаћи терен и навијачи биће главна узданица домаћина у борби за пласман у нокаут фазу турнира.

Фудбалска репрезентација Русије, без обзира на богату историју, једна је од најслабијих екипа на Светском првенству. Прилику да заиграју на светској смотри добили су као организатори, а можда је управо то један од главних разлога стагнације руског фудбала у последњих неколико година.

"Баћушкама", ако се узме у обзир и наступи СССР-а, ово ће бити 10. учешће на светским првенствима, а најбољи резултат остварили су 1966. године, када су се домогли полуфинала.

Ипак, последњих деценија "руска школа фудбала" не даје резултате, а као главна последица су резултати националног тима.

Само двојица од 23 изабраника Станислава Черчесова играју фудбал ван домовине – голман Габулов (Бриж) и Денис Черишев (Виљареал), што би морала бити предност националног тима, ипак, на Европском првенству пре две године били су екипа која је најмање приказала.

Руси су екипа без изразитих звезда, али би требало издвојити искусног голмана Игора Акинфејева (више од 100 наступа за национални тим), али и младе снаге браћу Миранчук и Александра Головина.

На списку се налазе:

Голмани: Игор Акинфејев (ЦСКА Москва), Владимир Габулов (Бриж), Андреј Лунев (Зенит).

Дефанзивци: Владимир Гранат (Рубин), Сегеј Игнашевич (ЦСКА Москва), Фјодор Кудрашов (Рубин), Иља Кутепов (Спартак Москва), Андреј Семјонов (Ахмат), Игор Смољников (Зенит), Марио Фернандес (ЦСКА Москва).

Играчи средине терена: Јури Жирков (Зенит), Роман Зобнин (Спартак Москва), Јури Газински (Краснодар), Алан Дзагоев (ЦСКА Москва), Александер Јерокин (Зенит), Далер Кузјаев (Зенит), Антон Миранчук (Локомотива Москва), Александер Самедов (Спартак Москва), Денис Черишев (Виљареал), Александер Головин (ЦСКА Москва).

Нападачи: Артјом Дзјуба (Арсенал Тула), Алексеј Миранчук (Локомотива Москва), Фјодор Смолов (Краснодар).

Русија се налази у А групи са репрезентацијама Уругваја, Саудијске Арабије и Египта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару