Одбројавање до дуела са Бразилом

Фудбалска репрезентација Србије игра против Бразила меч трећег кола Групе Е, после којег ћемо знати да ли "орлови" могу до осмине финала Мундијала, или завршавају свој наступ у Русији. Меч се игра на "Откритије арени" у Москви од 20.00, а директан пренос је на Првом програму РТС-а. Стрим можете гледати на РТС Планети, док кретање резултата и ток меча пратите на нашем порталу.

19.37 - Навијачи Србије се окупљају на Тргу Николе Пашића у Београду.

19.00 – Фудбалски савез Србије сат времена до почетка утакмице, пожелео је срећу "орловима".

18.40 – Два сата пред меч, на улицама Москве влада фантастична атмосфера за коју су задужени навијачи Србије и Бразила.

17.15 - Навијачи Србије полако крећу ка стадиону, где у 20 часова почиње утакмица са Бразилом.

15.36 - И Бразилци чекају утакмицу. Оглобо пише да Тите покушава да задржи свој стил игре, Дани Алвеш ручао са репрезентативцима Бразила, Србија има пет играча који су победили Бразил 2015. године, али и најаве могућих будућих противника "кариока".

15.00 - Навијачи Бразила и Србије се на Црвеном тргу загревају за почетак утакмице.

 

14.05 - Све спремно за гледање утакмице на Тргу Николе Пашића у центру Београда.

13.45 - Почело је окупљање навијача Србије и Бразила око стадиона у Москви. Атмосфера више него пријатна, а приметно је пријатељско дружење међу навијачким групама.

Србија је у прве две утакмице на Мундијалу у Русији забележила победу и пораз. Ситуација у Групи Е је таква да победа изабранике Младена Крстајића води у осмину финала. У случају нерешеног резултата, нашој екипи треба пораз Швајцарске од два гола разлике против Костарике.

Наравно, тај задатак неће бити нимало лак, противник је селекција Бразила. Ипак, досадашњи ток Мундијала показао је да нема недодирљивих, да су фаворити на папиру много изједначенији са осталим екипама него што је то био случај на неким ранијим првенствима.

Бразил је прво ремизирао са Швајцарском, а Титеови изабраници су онда тешком муком савладали Костарику. Да ли је то знак да је "селесао" у кризи или да се Нејмар и екипа још нису разиграли, сазнаћемо вечерас.

Србија има своје адуте. Митровић је против Швајцарске постигао гол, а тек очекујемо најбоље од Тадића, Матића и Милинковића-Савића.

Србији ће бити довољан и бод у Москви, али само уколико Костарика "изненади" Швајцарску и тријумфује са два гола разлике. Уколико "тикоси!" забележе минималну победу, а буде реми у Москви – одлучиваће гол-разлика.

"Нећемо се предати", "даћемо максимум"... Могли смо да чујемо претходних дана из табора "орлова". И заиста, стварно је потребно дати максимум како би се савладао Бразил, али и "кариоке" морају бити на свом нивоу како би савладале Србију.

Пуних 20 година Србија (тада као Југославија) није била међу 16 најбољих екипа на свету, можда ће управо после дуела против Бразила "орлови" наћи свој пут у сам светски врх.

Утакмица између Србије и Бразила игра се на "Откритије арени" у Москви, а главни судија меча је Иранац Фагани.

Директан пренос је на Првом програму РТС-а од 20.00 часова, док стрим можете пратити на РТС Планети.

Све занимљивости пре, у току и после меча у Москви, као и остале вести из Русије, можете пратити на нашем Интернет порталу.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару