Краљ: Статистика каже - Србија победи Костарику и пролази

Некадашњи репрезентативни голман Ивица Краљ сматра да је селекцији Србије први меч са Костариком одлучујући за пласман у нокаут фазу на Светском првенству у Русији и изнео статистички податак да 70 одсто екипа прође групе ако победе први дуел на турниру.

Према његовим речима велику пажњу треба обратити да репрезентација има добру припрему и неопходан мир пред пут у Русију. 

"Бодрићу нашу репрезентацију. Нећу све време бити у Русији, али ћу уживо гледати све три утакмице и надам се добром резултату. Најважнија ће свакако бити прва утакмица са Костариком. Статистички гледано, преко 70 одсто репрезентација које су победиле у првом колу избориле су пласман у нокаут фазу. Зато је тај старт јако важан, не само резултатски већ и психолошки", рекао је Краљ новинарима на Златибору где борави на Купу пријатељства.

Краљ је био учесник Мундијала у Француској 1998. године када је тадашња Југославија испала од Холандије (2:1) у чувеном мечу осмине финала који је обележио Предраг Мијатовић погађањем пречке из пенала.

"Од тада је прошло већ 20 година. Свакако да остаје жал, али и то је саставни део спорта. Мијат није искористио тај пенал, а да смо дали гол утакмица би вероватно имала другачији ток. И дан данас се о томе прича. Пеђа Мијатовић је кроз своју богату каријеру дао толико важних голова, а ето сви и даље причају да се она пречка још увек љуља. Мени је већа жал што у утакмици у групи нисмо победили Немачку, јер смо водили са 2:0. У том случају у осмини финала ишли бисмо на Мексико, лакшег противника, али шта је ту је".

Краљ је један од асова који присуствује Купу пријатељства на Златибору, турнира за који има само речи хвале.

"Турнир је заиста одличан, можемо да видимо много добрих играча, будућих звезда. Овај турнир ми је вратио сећања на време када сам ја почињао да браним. Слично је било, додуше не на оваквом нивоу. У Партизан сам дошао 1987. године и играли смо на турниру у Аустрији. Био сам проглашен за најбољег, то ми је тада много значило. Знам и колико је нама у то време било важно кад су нас на утакмицама гледали неки бивши играчи, па верујем да је то тако и сада. Овакви турнири су од изузетног значаја за развој фудбала, а нема сумње да ће неки од ових момака у будућности бити носиоци игре у својим репрезентацијама, у то сам убеђен", закључио је бивши чувар мреже Партизана, ПСВ-а и Порта.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару