И-Ес-Пи-Ен: Србија је добра, али не може даље од осмине финала

Понекад је најбоље погледати се туђим очима. Еминентни И-Ес-Пи-Ен направио је најавни профил селекције Србије уочи Светског првенства.

Како се наводи у тексту, сама чињеница да је Србија била прва у квалификационој групи свакако није мали успех, али један "који је изазвао изненађујуће мало славља у земљи".

То се објашњава поразом од Аустрије (3:2) три дана раније.

Србија није играла у групи са великим именима континенталног фудбала, али јесте са тимовима који су играли на Европском првенству 2016. године (Република Ирска, Велс, Аустрија). Као кључни моменат наводи се гол Коларова у Даблину на мечу са Ирцима.

Новинар И-Ес-Пи-Ена се, стога, чуди како је и, у крајњој линији, због чега Славољуб Муслин добио отказ.

Снага селекције Србије, став је, огледа се у везном реду, који "може да парира било ком у Русији". Немања Матић је, па, Немања Матић, док је Лука Миливојевић имао фину сезону у Кристал Паласу, где је изабран и за најбољег играча.

Сергеј Милинковић-Савић, млади фудбалер Лација који ће, сва је прилика, овог лета прећи у један од још већих европских клубова, требало би да буде на врху троугла на средини терена.
Србија је, каже се даље, екипа са доста креативности која би могла да буде изузетно опасна у нападима у транзицији.

Ова земља, наводи се, производи фудбалере у спектакуларним количинама, али је ретко када успевала да тај таленат предочи у успех националног тима.

"У квалификацијама је све деловало боље, али и даље постоје сумње", истиче се у тексту.

Посебно се говори о формацијској промени коју доноси Младен Крстајић. Уместо 3-4-3 система који је игран са Муслином, Србија ће сада играти са четири фудбалера у последњој линији.

"Србија има проблем да одржи ниво игре 90 минута. Има навику да се искључи у одсудним тренуцима и то је нешто што мора да се промени ако жели да прође групу", каже се.

Александар Митровић је означен као прва звезда тима, превасходно због импресивне форме у којој игра у Фуламу, али и шест голова које је дао у квалификацијама.

Уз то, Митровић је постигао и два гола у последњој пријатељској утакмици Србије, против Нигерије.

Што се тиче самих домета нашег тима, он, верује се, не превазилази прву рунду у нокаут фази.
"Уколико и Србија успе да буде боља од Швајцарске и Костарике - Бразил је свима ван домета – највероватнији противник ће јој бити Немачка. Иако има релативно добар скор са њима на протеклим шампионатима света, јасно је да у том мечу постоји само један фаворит", закључује се.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару