Читај ми!

Звезда боља од Порта

Рукометаши Црвене звезде победили су у Београду португалски Порто са 28:25 (12:14), у првој утакмици 3. кола Купа ЕХФ. Реванш је на програму 3. децембра у Порту. Перуничић задовољан победом и најавио да ће екипа ићи на победу и у реваншу.

Црвена звезда и Порто су одиграли резултатски узбудљив меч, у којем су обе екипе имале своје боље и лошије тренутке. У финишу меча домаћи рукометаши су били убедљивији и на крају су сасвим заслужено дошли до предности од три гола уочи реванша.

Већи део првог полувремена Црвена звезда је била боља. У 14. минуту је водила са 9:5, али је Порто у 22. минуту пришао на 11:10, а затим и преокренуо резултат у своју корист.

У наставку меча гости из Португала водили су са три, четири, разлике, али су домаћи рукометаши успели да изједначе у 52. минуту на 23:23 и затим преокрену резултат у своју корист.

У последњих 10 минута одлично је одиграо Божидар Надовеза, који је постигао осам голова, као и Намања Суџум (5 голова) и Никола Докић (4 гола).

Црвена звезда је водила са 28:24, али је пропустила шансу да још више повећа предност, па је Порто у последњим секундама смањио предност противника. У порутгалском тиму Педро Спинола је постигао седам голова, а одлично је одиграо и пивотмен Тиаго Роха - стрелац шест голова.

Реванш меч играће се 3. децембра у Порту.

Перуничић задовољан

После меча спортски директор Црвене звезде Ненад Перуничић, који је на клупи заменио суспендованог тренера Игора Бутулију, рекао је да је задовољан победом у првом мечу.

"Порто на почетку сезоне није играо добро, али сада поново доминира у португалском првенству. Задовољан сам победом, јер смо победили екипу која добро зна шта жели", рекао је Перуничић.

Он је додао да Порто има добар тим, са пуно репрезентативаца и одличног тренера Љубомира Обрадовића и да му је победа због тога још дража.

"Играчи Црвене звезде су најзаслужнији за преокрет у финишу утакмице, јер се нису предали и веровали су до краја да могу", рекао је Перуничић.

Спортски директор црвено-белих истакао је да његов тим неће путовати у Португал са "белом заставом".

"Ми ћемо ићи на реванш да победимо. Мислим да имамо снаге за то. Очекује нас још један жесток окршај и сигурно је да се нећемо унапред предати", рекао је Перуничић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару