Читај ми!

Силовит старт рукометашица

Женска рукометна репрезентација Србије успешно је стартовала на "Купу Карпата" пошто је у првом колу победила селекцију Македоније са 41:20 (21:9).Турнир се игра у румунском граду Дробета Турну Северину. Наредни противник је селекција Мађарске.

У победничком тиму истакла се Јелена Нишавић, стрелац девет голова, док је код Македонки најефикаснија била Петковска са 10 погодака. Најбоље српске рукометашице у другом колу турнира у Румунији играју сутра од 17.15 часова против селекције Мађарске.

Већ после уводних 15 минута, било је јасно да је разлика у квалитету два противника огромна. При 8:2 (14. минут) за Србију, селектор Македоније, Стрезовски, затражио је тајм-аут, не би ли спречио дебакл. То му није помогло, а добра 6:0 одбрана и убитачне контре Нишавић, Бартошић и осталих, довеле су до великих плус 10 (14:4) у 21. минуту.

Први пут су Српкиње имале 12 голова предности ,  у 27. минуту (18:6), колика је била разлика и на полувремену (21:9). У другом делу, селектор Бошковић, дао је шансу свим играчицама. У 45. минуту, било је 32:12, а десет минута касније и 38:17. У стрелце су се при крају меча уписале и дебитанткиње, Марија Јањић и Милица Човић, на одушевљење расположене српске клупе. На крају, 41:20.

"Оно што сам тражио, испоштовале су 100%. Бориле су се максимално, гинуле на терену, а то је најбитније. Зато смо и дошли на овај турнир, да се представимо у најбољем светлу, а вечерас су девојке показале како се игра за репрезентацију Србије. Одбрана 6:0 је била беспрекорна. Све девојке су добиле шансу да се докажу - рекао је Бошковић и додао: "Нису гледале семафор. На 20 разлике у 59. минуту, бацале су се у аут по лопту. То ће бити одлика ове репрезентације. Биће утакмица које ћемо губити, али ћемо увек имати овакав приступ, однос и борбеност. Публика нас је наградила за то. Испраћени смо са терена аплаузима, као да смо домаћа репрезентација".

Србија ће у 2. колу играти против Мађарске, сутра у 17.15, а у 3. против домаћина Румуније, у недељу у 12.00.

После овог турнира изабранице селектора Бошковића играће две пријатељске утакмице са Хрватском, у Поречу 26. и 27. новембра.

Хала : Поливалента
Гледалаца - 1400
Судије: Харабадију и Станеску (Румунија)
Србија: Тошовић, Живковић, Качаревић, Бартошић 3, Нишавић 9, Цвијић 1, Поп Лазић 4, Николић 3, Луковић 3, Крпеж 5, Дамњановић 5, Ерић 1, Јањић 1, Лишчевић, Вучковић 1, Дмитровић 4, Човић 1.

Македонија:  Цветановска, Мецевска 2, Петковска 10, Мркић, Гвоздановска 1, Георгиевска 1, Адамцевска 1, Илиоска, Стојковска, Наумовска, Андонова 2, Маневска, Стериова 2, Митрова 1.

Играчица утакмице: Јелена Нишавић (Србија)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару