Читај ми!

Мађарска лекција

Мађари одржали час нашим рукометашима. У првом колу Купа нација селекција Србије поражена је од Мађарске резултатом 32:25 (16:14). Противник у другом колу је селекција Хрватске. Тај меч се игра у суботу од 18.00 часова у хали Пионир. Дуректан пренос је на нашем Другом програму.

Репрезентација Србије одлично почела меч, а онда стала. Стигли смо до четири гола разлике, а онда све прокоцкали. Мађари стрпљивом и дисциплинованом игром, пре свега у одбрани, преокренули резултат и убедљиво славили. Опомена за нашу селекцију дошла је у право време, на самом старту припрема за Европско првенство које се у јануару игра у Србији. Треба извући пoуке из oвог пораза и јачи ући следећи меч. То је сусрет који се игра већ у суботу, а противник је Хрватска. Противник за респект и прилика за наше играче да покажу да је ово био само лош дан.

 

Солидан старт наше селекције. Одржавали су предност од 2 - 3 гола. У једном тренутку предност је била 4 разлике. Међутим, средином првог полувремена Мађари преузимају иницијативу. Брзо преокрећу резултат и прелазе у вођство.

Ређају се грешке наше селекције и у одбрани и у нападу. Нервозу није успео да смири селектор Вуковић ни са два тајм-аута. Уочени су бројни недостатци у игри наше селекције. Мађари користе неодлучност наших рукометаша и стижу до предности од 4 разлике.

Вуковић мења начин одбране то доноси промену у игри наше селекције и до полувремена успевамо да смањимо на два разлике -16:14.

Наша селекција не успева у наставку да подигне ниво игре. Одбрана гостију фантастично функционише, док наша одбрана као да није постојала поготово у финишу сусрета. Мађари повећавају на четири разлике. У 49. минуту Мађари стижу до убедљивих 26:20. Противник потом повећава и на осам разлике. Гости долазе до највеће предности од девет голова разлике 31:22. Наши до краја сусрета успевају да ублаже пораз и смање на 32:25.

 

Најефикаснији играч у репрезентацији Србије био је Иван Никчевић са осам голова, док је у тиму Мађарске Саболц Зубаи је постигао осам, а Тамаш Мочаи шест голова.

Селектор Србије Веселин Вуковић истакао је да је основна разлика између његовог и тима Мађарске, што су противници саставили репрезентацију од играча из два тима. "Вечића мађарских играча је из Веспрема и Сегедина и имају нешто заједничко. То је највећа разлика у овом тренутку између нас. Они се познају, док наши играчи долазе из различитих клубова и различитих режима рада. Показали смо да физички нисмо спремни и то ће нам бити највећи проблем", рекао је Вуковић. Он је додао да државна репрезентација од 2000. године није учествовала на Олимпијским играма и да због тога никада нема довољно времена за припреме.

"Увек почињемо из почетка. До Европског првенства имаћемо још седам дана припрема у децембру и 15 дана у јануару", рекао је Вуковић.

Репрезентативац Србије Алем Тоскић нагласио је да је Мађарска надиграла његов тим у свим елементима. "Треба да извучемо поуке из ове утакмице и да се спремимо за наредне противнике", рекао је Тоскић.

Селектор Мађарске Лајош Мочаи оценио је да утакмица није била толико важна, јер је у току припрема за Европско првенство. "Играли смо са комбинованим тимом састављеним од играча из Веспрема и Сегедина. Дошли смо са мало тренинга. Надам се да су сви видели да имамо добар тим", рекао је Мочаи.

Један од најбољих појединаца меча Тамаш Мочаи истакао је да је утамица била добра за његов тим који је нарочито добро играо у одбрани. "Наши голмани су били сјајни. Направили смо мало грешака. Хвала публици, играли смо у сјајној атмосфери", рекао је Мочаи.

Дворана: Чаир. Гледалаца: 3.700.
Судије: Н. Володков и Е. Зотин (Русија).
Седмерци: Србија 6(5), Мађарска 5(5).
Искључења: Србија 6, Мађарска 6 минута.

СРБИЈА: Марјанац , Станић , Милић, Шешум 3, Вујин 2(1), Никчевић 8(4), Ђукић, Тоскић, Стојковић 3, Манојловић 4, Рнић, Вучковић, Митровић 2, Ненадић 2, Бељански, Марјановић.

МАЂАРСКА: Татаи (16 одбрана, 1 седмерац), Миклер, Иљеа 5, Часар 5, Мочаи 6, Г. Иванчик 4(3), Т. Иванчик 2, Харшањи 2(2), Путић, Лалуака, Нађ, Гуљаа, Вадкерти, Зубаи 7, Шух 1, Лекаи.

На Купу нација петак је слободан дан, а затим ће се у суботу у београдском "Пиониру" састати Србија и Хрватска (18.00), а онда Мађарска и Чешка. Последњег дана турнира, у недељу у Вршцу играће Србија и Чешка (18.00), па онда Хрватска и Мађарска (20.00).

Куп нација игра се за време ЕХФ недеље када је пауза у шампионатима Европе, како би репрезентације могле да имају неколико дана за припреме.

Европско првенство се одржава од 15. до 29. јануара у Србији.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару