Читај ми!

Почело одбројавање

Сто дана до почетка Европског првенства у рукомету, чији је Србија домаћин од 15. до 29. јануара. Отприлике у исто време у Београду, Новом Саду, Нишу и Вршцу свечано је обележен овај дан. У овим градовима постављени су сатпви који ће одбројавати време до старта првенства.

Пригодним манифестацијама у четири града - домаћина Европског првенства, тачно у подне, почело је одбројавање - 100 дана до почетка ЕХФ ЕУРО 2012. У Београду пред великим бројем представника „седме силе" испред тржног центра „Делта Сити", члан градског већа, Жељко Ожеговић је притиском на тастер покренуо сат, који ће све љубитеље рукомета подсећати да је највеће рукометно такмичење ове сезоне  све ближе.

"Ово Првенство је значајно за промоцију Србије и Београда, и биће значајно и за промоцију рукомета. Наш град и земља, небројено пута до сада, показали су се као одлични домаћини великих спортских манифестација и верујем да ће то бити и овог пута. Град ће и овог пута дати пуни допринос томе. Бићемо спремни са свим својим капацитетима у чему ће велику улогу имати Секретаријат за Спорт. Надам се да ће ово бити и замајац за све оне младе, који желе да се баве рукометом и воде здрав живот. Надам се да ће рукомет кренути путем кошаркаша, одбојкаша и ватерполиста. Желим да позовем све суграђане да буду активни учесници овог ЕП, рекао је Ожеговић и додао да ће првенство Европе бити "замајац за све дечаке и девојчице који бирају здрав начин живота".

Градски секртар за спорт Аца Ковачевић истакао је да се увелико кренуло са припремама за "највећи спортски догађај у 2012.у Србији":

"Увелико смо кренули са припремама, хала Пионир је доведена на висок ниво стандарда ЕХФ, а Арена такође. Чинимо све да будемо добри организатори као и до сада. Желимо да пошаљемо лепу слику у свет, као што смо то учинили са Европског првенства у одбојци. Волео бих да и рукометаши направе сличан успех", рекао је Ковачевић.

Генерални секретар Рукометног савеза Србије, Божидар Ђурковић истакао је да се нада да ће у јануару "бити пуне дворане".

"Искористили смо и састанак шефова делегација свих учесника Европског првенства да на један симболичан начин започнемо медијску кампању 100 дана до Европског првенства.  Надамо се да ће нам дворане бити пуне, јер ће Србија први пут у историји бити домаћин оваквог такмичења. Желим да буде што више гледалаца, да Србија буде добар домаћин и да долазите на ове наше мини догађаје, којих ће бити још до почетка шампионата", рекао је Ђурковић.

.У Новом Саду одбројавање је означио градоначелник Игор Павличић у присуству председника РШ Велимира Марјановића, у Вршцу, градоначленик Чедомир Живковић и члан УО РШ Саша Павлов, а у Нишу први човек града Милош Симоновић и члан УО РШ Драган Цакић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару