Партизан домаћин у Вршцу

Рукометаши Партизана дочекаће Копенхаген и Пик Сегед у вршачком "Миленијуму". У комбинацији били и нишки Чаир, али и београдска Арена. И поред проблема у организацији, из клуба најављују поход на четврто место у групи.

Рукометаши Партизана прве две утакмице у Лиги шампиона играће као домаћини у вршачкој хали "Миленијум", а у осталим утакмицама противнике ће угостити у београдском Пиониру.

"Присиљени смо да играмо ван Београда. Изгледа у ЕХФ нису очекивали да се пласирамо у Лигу шампиона, па су нам поставили ригорозне критеријуме за организацију мечева", рекао је генерални секретар Предраг Јушковић на конференцији за новинаре на стадиону Партизана.

Он је додао су црно-бели до последњег тренутка гајили наду да ће Копенхаген 1. октобра и Пик Сегед, три недеље касније, дочекати у Пиониру.

"Тражили смо померање термина, јер је Пионир заузет због ЕП за одбојкашице. Нису нам дозволили ни замену домаћинства, а како Бањица не испуњава услове, послали су нам ултиматум за три хале - београдску Арену, Миленијум и нишки Чаир", казао је Јушковић.

Он је објаснио да је Арена сувише скупа, а да је Чаир испао из конкуренције у последњи час због недовршених радова.

Јушковић је навео да је Партизан од Министарства омладине и спорта владе Србије добио три милиона динара, а од уласка у ЛШ зарадио је 15.000 евра. Рекао је и да трошкови организације утакмица елитног такмичења износе између 120 и 150 хиљада евра.

Спортски директор Партизана Стојан Радановић рекао је да и да је Вршац "град рукомета" и да очекује пуну халу у мечевима против Копенхагена и Пик Сегеда.

"Заслужили смо да се нађемо у ЛШ. Нећемо се задовољити самим пласманом и покушаћемо да пружимо достојанствен отпор рукометним великанима. Надам се да ћемо освојити довољан број бодова да будемо четврти и наставимо у такмичење у Европи", казао је Радановић.

Он је додао да црно-бели своју шансу у "групи смрти" виде против мађарског Сегеда и шпанског Адемар Леона.

"Са Мађарима и Шпанцима можемо да се носимо и у Вршцу и на гостовањима. Покушаћемо да изненадимо јаче клубове", закључио је Радановић.

Тренер Партизана Александар Брковић рекао је да ће за његову екипу бити хендикеп што прва два меча не игра у Београду.

"Ипак, побеђивали смо противнике и на страни, тако да то можда и не мора да буде превелики проблем. Не сме да нам буде алиби то што не играмо прва два меча код куће. Не могу да обећам победе и освајање ЛШ, али ћемо се борити и да ће играчи бити максимално мотивисани", закључио је Брковић.

Поред поменутих екипа, у Д групи ЛШ играју још немачки Кил и француски Монпеље.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару