Читај ми!

Партизан у Лиги шампиона

Рукометаши Партизана пласирали су се вечерас у Лигу шампиона, пошто су у словачком граду Прешову победили Порто са 33:26 (17:14). Партизан ће у Лиги шампиона играти у Групи Д, у којој су још Монпеље, Копенхаген, немачки Кил, Адемар Леон из Шпаније и мађарски Пик Сегед.

Млади играчи Партизана, предвођени искусним Ненадом Максићем и Владимиром Мандићем, искористили су прилику која им се указала.

Утакмица у Прешову је имала необичан ток. Све што није одбранио голман Партизана Страхиња Милић (једна одбрана у првом полувремену), у нападу је успео да надокнади Максић и црно-бели су успели да одрже малу предност.

Порто је изједначио у 15. минуту, а у 20 преокренуо резултат у швоју корист (12:11), али није могао да дође до осетнијег вођства.

Када се најбољи играч Порта средњи бек Вилсон Дејвис повредио и када је одличан пивотмен Тиаго Роха добио у 27. минуту црвени картан - створила се велика шанса за Партизан. И црно бели је нису пропустили. До краја меча, београдски тим је повећавао предност. Одиграо је одлично у нападу и одбрани, а уморни играчи Порта нису имали решења, за расположеног противника.

После меча тренер Партизана Александар Брковић честитао је својим играчима на великој борби.

"Мислим да смо одлично припремили утакмицу. Играли смо изнад својих могућности. Нисмо били фаворити, па је наш пласман у Лигу шампиона велико изненађење", рекао је Брковић на конференцији за новинаре. Он је захвалио навијачима Партиазана који су дошли из иностранства. 

Рукометаш Партизана Саво Мештер истакао је да му је драго што се његов тим пласирао у Лигу шампиона.

"Имаћемо 10 јаких утакмица. Ми нећемо представљати само Паартизан, већ Србију и мислим да ће ти мечеви бити лепа увертира уочи Европског првенства у јануару 2012. године", рекао је Мештер. 

Тренер Порта Љубомир Обрадовић није дошао на конференцију за новинаре.

У другом мечу, за треће и четврто место, домаћи Татран је победио грчки АЕК са 40:23 (21:7).

Партизан ће у Лиги шампиона играти у Групи Д, у којој су још Монпеље, Копенхаген, немачки Кил, Адемар Леон из Шпаније и мађарски Пик Сегед.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару