Вуковића брине мотив

"Бојим се да ћемо у наставку такмичења играти још слабије", рекао селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић уочи меча са Аргентином.

Србија је у Шведској одиграла седам утакмица и забележила само две победе, против Алжира и Аустралије, уз четири пораза и реми са Хрватском.

"Преостају нам још две утакмице - са Аргентином у уторак, и меч за пласман. Морам рећи да се прибојавам да не будемо слабији него што је то био случај до сада", рекао је Вуковић.

Он је напоменуо да су српски репрезентативци "поправили игру у одбрани", али да им и даље у преломним тренуцима недостаје самопоуздање да "дотуку" противника и реше меч.

"Дубље анализе треба оставити за крај, када ћемо 'подвући црту' и видети шта смо урадили у Шведској", поручио је Вуковић, који сматра да је највећи добитак са 22. рукометног Мондијала чињеница да су се у државном тиму Србије појавили неки нови играчи за будућност репрезентације.

Селектор "белих орлова" сматра да је Србија у појединим мечевима "драстично оштећена", а у окршају са Пољацима, према његовом мишљењу, било је спорних судијских одлука.

"Рукометна правила су и даље недовољно јасна. У финишу меча досудили су нам пробијање пивотмена што је у многоме утицало на резултат утакмице", пожалио се Вуковић.

Као највећи проблем са којим се суочавају репрезентативци Србије у овом тренутку шеф стручног штаба је истакао "недостатак лидера у сваком смислу".

"Нама се дешава да најискуснији играч направи почетничку грешку у кључном моменту. Шта тек онда можемо очекивати од млађих играча", запитао се Вуковић и додао да је позитивни помак "почетак озбиљног систематског рада у грађењу напада".

Осим великог недостатка на позицији средњег бека, Вуковић је уочио и да се његови изабраници споро враћају у фазу одбране и да је потребан још један играч који може да игра "у оба смера". Он није желео посебно да се осврне на дуела са "гаучосима", али је напоменуо да ће уочи тог меча покушати да их мотивише да пруже максимум.

"Теоретски још смо у игри за пласман од петог до осмог места. Уколико победимо Аргентину са 20 и више голова разлике, а Хрвати изгубе убедљиво од Пољске, бићемо четврти у групи", подсетио је Вуковић истакавши да не жели да оптерећује своје изабранике таквим сценаријом, јер "није озбиљно" причати о припремама тима за тријумф од 20 голова разлике.

"Ми треба да покушамо да одиграмо најбоље што можемо и видимо за колико је то довољно. Питање је у каквом ћемо психолошком стању дочекати ту утакмицу. Ако се буде указала шанса, наравно да ћемо покушати да је искористимо", закључио је Вуковић.

Утакмица Србија - Аргентина игра се у уторак од 20.15 часова у дворани Шпарбанк арена у Лунду.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи