"Викинзи" сломили "каубоје"

Хрватска одиграла најлошију утакмицу у последњих десетак година и опростила се од медаље на Светском првенству у рукомету. Швеђани се боље снашли у обострано нервозном мечу. Осам голова Додера. Шведска - Хрватска 29:25.

И Хрватска се опростила од медаље, неочекивано, јер су изгубили од Шведске, која се није прославила у досадашњем току првенства, па је Хрватска очекивала пролаз у полуфинале. Маса грешака коштала "каубоје" медаље. Посебно слаб рукометашки Џордан Ивано Балић.

Најгора утакмица Хрватске на неком великом такмичењу, послала је изабранике селектора Славка Голуже далеко од светске рукометашке елите, а јавност нагнала на размишљање да ли је златној генерацији хрватског рукомета дошао крај.
 
Посебно разочарење представља чињеница да је екипа поражена од Шведске, која је изгубила од Аргентине са читавих пет голова разлике, а Хрватска је буквално упропастила "гаучосе" победом од невероватних 18 разлике.

Утакмица је почела обострано нервозно, али је меч чини се одлучен почетком другог полувремена када су Швеђани при резултату 14:12 постигли три поготка за редом.

Хрватска је први гол постигла тек после седам минута игре, што у том тренутку није било претерано значајно јер је погодак Балића изједначио предност Швеђана.

Кључ успеха Шведске је био голман Барселоне Јохан Сјостранд који је одбранио 23 од 47 покушаја Хрвата, док су на другој страни Алиловић и Пешић "скинули" укупно седам шутева викинга.

У победничком тиму, Далибор Додер је постигао осам голова, шест је забио Никлас Екберг, док су по четири постигли Оскар Карлен и Јонас Калман.

За Хрватску најбољи учинак имао је Ведран Зрнић са девет голова, али каубоји по други пут у последњих девет година неће играти у полуфиналу неког великог такмичења.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи