Пробаћемо да победимо сваког

“Пробаћемо да победимо све противнике на Светском првенству, али нисам сигуран да ће тим моћи да одигра добро у континуитету”, рекао је селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић.

Репрезентација Србије почела је данас у Београду припреме за Светско првенство које ће се одржати у јануару у Шведској.

"Мислим да са свима можемо да играмо, али нисам сигуран да можемо да одиграмо неколико добрих мечева у континуитету. Друге репрезентације имају више искуства, а ми нисмо млађи од њих. Проблем за играче је када се пропусте велика такмичења", рекао је Вуковић агенцији Бета.

Он је додао да је због тога циљ да се играчи максимално залажу, а да ће се како такмичење буде одмицало видети шта су могућности.

"Не бих ишао даље, али било би добро да будемо међу првих седам и да можемо да учествујемо у квалификацијама за Олимпијске игре", рекао ја Вуковић.

На конференцији за новинаре поводом окупљања селектор Србије казао је да ће екипа бити комплетна тек 2. јануара, јер се немачко првенство завршава уочи Нове године, као и да не може да рачуна на неке повређене играче.

"Очекујем да ћу ускоро добити лекарски извештај о повреди Младена Бојиновића, нашег најискуснијег играча. Тешко ће ми пасти његов изостанак, јер он има више од 100 наступа у репрезентацији. Ако будемо играли без њега, мораћемо још више да се потрудимо да имамо позитиван биланс", рекао је Вуковић.

Он је додао да на припрема због повреда неће бити голмана Радивоја Ристановића и Вукашина Рајковића.

"Разговарао сам и са Милутином Драгићевићем и мислим да нема разлога да било кога молим. Мислим да је могао да помогне, али и да је репрезентација могла њему да помогне", рекао је Вуковић.

На припремама се налазе и јуниори, али Вуковић је рекао да они нису озбиљни кандидати за Светско првенство. Селектор Србије оценио је да ће пријатељске утакмице уочи шампионата, са Русијом, Тунисом, Аустријом и БиХ, бити довољне за процену екипе.

"Није лоше направљено шта се све дешавало. Нисмо хтели да играмо турнир у Шпанији, јер два дана не бисмо имали тренинге. Требало је да са Русима играмо раније. Планирам да водим 17 играча на Светско првенство и после последње утакмице саопштићу списак", рекао је Вуковић.

Он је објаснио да себе сматра "честитим човеком" и да мисли да су то играчи до сада схватили, и рекао да ће у Шведску путовати они који буду најспремнији.

Репрезентација данас одлази у Ечку где ће тренирати до 26. децембра, када ће у Београду одиграти утакмицу са Русијом. Затим одлази у Тунис на двомеч са домаћином и тиме се први део припрема завршава. Екипа ће се поново окупити после Нове године, 2. јануара у Ковилову.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи