Добар жреб за наше клубове

У Бечу је одржан жреб за осмину финала еврокупова. Наши преостали представници, Колубара у Купу победника Купова, односно, Партизан и Раднички у Челинџ Купу, добро су прошли.

Актуелни шампион лазаревачка Колубара ће у покушају да се домогне новог четвртфинала Купа победника Купова, играти са словеначким Марибором Браником. Реч је о тиму, који игра тек другу сезону у елитном словеначком друштву. До сада нису имали запажених резултата, осим једног финала националног Купа, а ово им је деби на међународној сцени. У претходном колу, елиминисали су чешку Карвину (28:22 - 33:28). Колубара ће бити домаћин у првом мечу.

Београдски Партизан ће имати лакши задатак, него у трећем колу, када су Београђани, за гол, елиминисали хрватско Међимурје. Противник црно-белих, биће Башараж из Луксембурга, који је у претходној рунди елиминисао италијански Јуниор Фасано (34:25 - 17:22). Пласманом у четврто коло, Луксембуржани су поновили највећи европски успех из сезоне 2001/2002, када су се такође такмичили у Челинџ Купу. Партизан је домаћин у првом мечу.

Тежи задатак, имаће крагујевачки Раднички, који је извукао швајцарски Сент Отмар из Сент Галена. Реч је о екипи која је у сезони 2008/2009 играла полуфинале Купа ЕХФ и која у својим редовима има играче са репрезентативним међународним искуством, попут натурализованог Аустријанца, Нејца Хојца, односно познатог немачког голмана Кристијана Рамоте. У претходном колу, у швајцарском дербију, у оба меча Сент Отмар је био бољи од Берн Мурија (31:25 - 32:29). У првом мечу Крагујевчани гостују у земљи чоколаде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи