Србија и званично домаћин ЕП 2012.

Председник Европске рукометне федерације (ЕХФ) Тор Лиам и први човек Рукометног савеза Србије (РСС) Велимир Марјановић, потписали су у београдском хотелу "Хајат", уговор о организацији Првенства Европе за рукометаше 2012. године.

Тиме је Србија и званично постала домаћин континенаталног шампионата, пошто је на Конгресу ЕХФ 2008. године добила право организације првенства Европе. Челници ЕХФ и РСС, потврдили су истовремено да ће утакмице бити игране у четири града - Београду, Нишу, Новом Саду и Вршцу.

Председник ЕХФ је истакао да је задовољан сарадњом са РШ. "За ЕХФ је првенство Европе најзначајнији догађај и стога се надамо да ће завршне припреме протећи у најбољем реду", рекао је Лиам.

Генерални секретар ЕХФ Михаел Видерер изразио је задовољство дугом и успешном сарадњом ЕХФ и РШ на спортском, политичком и пословном плану. "Надам се да ће до жреба за првенство Европе у јуну 2011. године све припреме за организацију тог такмичења бити завршене", истакао је Видерер.

Председник РСС Марјановић, истакао је да је чин потписивања уговора не само свечаност, већ и велика одговорност.

"Добијањем организације првенства Европе и данашњим потписивањем уговора обавезали смо се да ћемо бити домаћини најбољег шампионата који је до сада одржан", рекао је Марјановић и подсетио да је поред подршке државних органа, највећу помоћ у припреми стигла управо из ЕХФ. "Надам се да ће Србија, РШ и четири града домаћина у јануару 2012. послати свету најлепшу слику, коју ће путем телевизије моћи да гледа око милијарду и по људи", рекао је Марјановић.

Државни секретар за спорт Славиша Златановић изјавио је да је Министарство омладине и спорта препознало првенство Европе као такмичење од великог значаја за нашу земљу. "Министарство је дало пуну подршку организацији тог шампионата, како би оно било организовано на највишем могућем нивоу, а Србија показала свету своје најлепше лице", истакао је Златановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи