IN MEMORIAM

Преминуо Петар Сератлић

У Нишу после краће болести преминуо, у 75. години живота, истакнути спортски радник и привредник Петар Сератлић.

Рукометни клуб Железничар је под његовим руководством освојио четири титуле, од укупно пет Купа Југославије и играо у полуфиналу Купа победника купова Европе (1978).

Сератлић је био председник Железничара од 1975. до 1985. године и од 1990. до 2001. године, а тај клуб представљао је једно од највећих рукометних имена у старој Југославији.

Сератлић је обављао и функцију председника Рукометног савеза Србије (1989-1990), а две године провео је на месту председника Извршног одбора Фудбалског клуба Раднички, успевши да га врати у Прву лигу.

Потпредседник општине Ниш био је од 1978. до 1982. године, затим потпредседник Међуопштинске регионалне заједнице, управник у Ниш-експресу, директор Дирекције за изградњу града и директор Југопетрола у Нишу.

Добитник је многих награда и признања, међу којима се издвајају Орден рада са сребрним венцем и Октобараска награда Ниша.

Комеморација поводом смрти Петра Сератлића биће одржана, сутра у Дому рукомета у Нишу са почетком у 11 часова.

Сератлић ће бити сахрањен у петак, 26. новембра, у 11.30 на нишком Новом гробљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи