Одлука о "Чаиру" у децембру

Председник такмичарске комисије Европске рукометне федерације (ЕХФ) Јан Туик изјавио је у среду у Нишу да ће ЕХФ средином децембра донети коначну одлуку о испуњености услова нишке хале "Чаир" да се у тој дворани игају утакмице једне квалификационе групе Првенства Европе 2012. године.

Он је са представницима Рукометног савеза Србије (РСС) боравио у Нишу, где је присуствовао презентацији пројекта реконструкције нишке хале "Чаир" после одлуке да се неће градити нова дворана "Цар Константин" знатно већег капацитета.

"Пре годину и по дана били смо у Нишу и прегледали пројекат нове хале. Помало смо изненађени да смо после годину и по дана поново на истом месту", рекао је Туик на конференцији за новинаре.

Он је рекао да пројекат реконструкције нове хале изгледа добро, а пројекат даје решења на раније изнете замерке.

"Слика са Европског првенства иде у 80 земаља и ми желимо да задржимо високе стандарде такмичења каква сте имали прилике да видите на прошлом Првенству у Аустрији", казао је Туик.

Он је напомнеуо да ће ЕХФ пратити како радови напредују и да ли се поштују задати рокови.

Генерални секретар РСС Божидар Ђурковић изразио је уверење да ће извештај ЕХФ бити позитиван и да ће се европски рукомет играти у Нишу.

Градоначелник Ниша Милош Симоновић рекао је да је град дао гаранције да ће реконструција хале бити завршена до септембра 2011. године и да ће у свему задовољити стандарде. Он је напоменуо да градња нове хале остаје актуелна, али тек када се стекну финансијски услови.

Основни разлог што се у Нишу одустало од градње нове хале, како је раније саопштено, јесте недостатак новца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи