Српкиње безбедне у Скопљу

Приближава се одигравање мечева између Књаз Милоша из Аранђеловца и Кастриотија из Урошевца. Према одлуци Европске рукометне федерације (ЕХФ), двомеч ће се одиграти у “Кале” дворани у Скопљу, иако је наш клуб тражио да се мечеви играју у Бечу. Из македонског рукометног савеза гарантују безбедност српским рукометашицама.

Жреб је хтео да се у оквиру трећег кола Купа Купова састану рукометашице Књаз Милоша и Кастриотија из Урошевца. Клуб из Аранђеловца желео је да се двомеч одигра у Бечу, али је ЕХФ одредио Скопље за домаћина високоризичних дуела.

"Улазнице ћемо продавати само уз пасош на увид, а документа ћемо тражити и на улазу у халу. Снимаћемо сваки детаљ на трибинама. У Македонији имамо врло ригорозан закон о спречавању насиља у спорту, који се у потпуности примењује", рекао је Марјан Начевски, генерални секретар Македонског рукометног савеза, новинарима у Београду.

Скопље је недавно било домаћин рукометашицама Приштине и руског Кубана и да је читаво дешавање протекло без иједног инцидента. Меч је тада обезбеђивао велики број припадника органа реда, а очекује се да предстојећи двомеч буде пропраћен још већим мерама обезбеђења.

У Скопљу живи око 200.000 Албанаца, па је управа Књаз Милоша тражила да се двомеч одигра у Бечу, али је ЕХФ ипак изабрао главни град Македоније.

Мечеви трећег кола Купа Купова играју се 20. и 21. новембра у хали "Кале" у Скопљу која може да прими око 2.500 гледалаца.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи