Регионална лига и у рукомету

Од августа 2011. године почиње заједничка, регионална, лига у рукомету у којој ће учествовати 16 екипа из седам земаља, договорено на састанку у Београду. Србија ће имати два представника, колико и Црна Гора, Македонија, Хрватска и Мађарска, док ће Словенија и БиХ имати по три клуба у овом такмичењу.

После регионелне лиге у кошарци и хокеју, на ред је дошао и рукомет. Клубови са простора некадашње Југославије и Мађарске, од августа наредне године играће у заједничком такмичењу.

На састанку у Београду, представници седам земаља су се сагласили да будућа лига броји 16 клубова, од чега ће Србија имати два представника.

Три клуба би због квалитета такмичења имала Словенија, исти број би имала Босна и Херцеговина, да би равноправно био представљен сваки ентитет, док ће Србија, Хрватска, Македонија, Црна Гора и Мађарска имати по два клуба у лиги.

Председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић нагласио је да би сваки од националних савеза задржао самосталност при избору екипа за ово такмичење, али да ово такмичење неће имати проходност ка европским такмичењима.

Први човек српског рукомета је то објаснио жељом свих учесника да се сачувају национална првенства. Ипак, он није одбацио могућност да се затраже додатна места на евросцени, уколико се лига покаже квалитетна.

Регулисање такмичења у домаћим шампионатима препуштено је националним савезима. Већина учесниика новог такмичења играће домаће првенство од марта, када наступа плеј-оф, док је план да у српски представници играју оба такмичења, док би се домаћа лига смањила.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи