Партизан са великим амбицијама

Тренер рукометаша Партизана Александар Брковић рекао је данас да очекује да његова екипа освоји прво место на квалификационом турниру Купа изазивача који почиње сутра у Живиницама код Тузле.

Црно-бели ће се за пласман у шеснаестину финала европског такмичења борити против белоруског Аркатрона, енглеског Манчестера и домаће екипе Коњух намештај.

"Очекујем да победимо у све три утакмице. На то нас обавезује квалитет екипе и име клуба за који се боримо. Неће нам бити лако, имаћемо два јака ривала - Аркатрон и домаћина", изјавио је тренер Брковић на конференцији за новинаре.

Прву утакмицу Партизан игра сутра од 17 сати против Аркатрона.

"Белоруси помало представљају непознаницу за нас, али знамо да имају десетак јуниорских репрезентативаца у свом саставу. Ако будемо први у групи, у шеснаестини финала ћемо ићи на хрватски Чаковец, што је боље него да као другопласирани играмо против шведског Гуифа", казао је Брковић.

Капитен Партизана Стојан Радановић рекао је да је екипа добро припремљена за предстојеће изазове.

"Добро смо почели сезону са две победе у домаћем првенству, а сада нас очекује потпуно другачије такмичење у Европи. Желимо да догурамо што даље, квалитетно смо радили и очекујем добар резултат", изјавио је Радановић.

Голман Немања Љубеновић убеђен је да Партизан нема разлога да стрепи за пласман у следећу фазу такмичења.

"Идемо да победимо на том турниру, не плашимо се никога. Ако одиграмо онако како умемо, мало је екипа које могу да нам се супротставе", навео је Љубеновић.

Директор Партизана Александар Благојевић рекао је да београдски клуб има велике амбиције у Купу изазивача. 

"Противници су нам по мери, а наше амбиције превазилазе пласман у шеснаестину финала. Идемо корак по корак, надам се да ћемо презимити у Европи и доћи чак до полуфинала", истакао је Благојевић. 

Црно-бели у другом колу у суботу од 17 сати играју против Манчестера, а у последњем колу у недељу од 19.30 противник ће им бити Коњух намештај.

"Коњух је пре неколико година играо у четвртфиналу овог такмичења, а играју нама добро познат рукомет из југословенске школе. Ова утакмица ће и одлучити ко ће бити први, а ко други у групи. О рукомету у Манчестеру мало знамо, али отприлике имамо представу који је то ниво, а ни подмлађени Аркотрон није за потцењивање", закључио је Благојевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи