Читај ми!

Милена Делић поднела оставку на место председнице УО Рукометног савеза Србије

Милена Делић није више председница Управног одбора Рукометног савеза Србије, пошто је поднела неопозиву оставку на то место.

Милена Делић именована је за председницу Управног одбора Рукометног савеза Србије 2020. и након четворогодишњег мандата поднела је неопозиву оставку на ту функцију.

"Доласком на ту функцију затекла сам хаотично стање, лошу организацију канцеларије РСС-а, дугогодишњи нерад у млађим селекцијама, дугогодишња и вишемесечна дуговања селектору, играчима, пословним сарадницима" саопштила је Делић.

Донедавна председница Управног одбора РСС-а се осврнула на достигнућа која је забележила у претходном периоду.

"Уз тадашњу финансијску помоћ председника Републике Србије господина Александра Вучића успели смо да вратимо дуговања, покренули рад у млађим селекцијама, помогли регионалним савезима, лигама, струковним заједницама, платили дошколовавање 130 тренера за рад са децом до 16 година и у потпуности финансирали учешће за свих седам клубова у европским такмичењима. Донирали смо опрему свим клубовима који су се обратили за помоћ онолико колико смо били у могућности", нагласила је Делић.

Она је рекла како су млађе категорије оствариле напредак у време док је она била на челу савеза.

"Млађе селекције у женском узрасту смо затекли у Б дивизији и већ прве године успели да се вратимо у А дивизију са девојчицама 2004 годиште. Кадеткиње 2006. годиште су у прошлој години на ЕП А дивизије заузеле 6. место и тим пласманом обезбедиле учешће на СП, први пут после 16 година, које се у августу одржава у Кини. Такође тим пласманом су обезбедиле и наредној генерацији 2008. директно учешће на ЕП А дивизије без квалификација", додала је Делић.

Делић је подсетила да су за време њеног мандата јуниори били трећи на Европском првенству, а четврти на светском, као и да је из тих генерација Србија добила играче за сениорску репрезентацију.

"У мушком узрасту је видљив много већи потенцијал. Јуниори, играчи рођени 2002. године су пре две године освојили треће место на ЕП, а прошле године на СП заузели четврто место. Из те генерације смо добили Милоша Коса, Стефана Додића, Луку Рогана, Матеју Додића, Николу Зечевића. Упоредо са том генерацијом започет је рад и са генерацијама 2004., 2006. и 2008. годиште. У свакој од тих генерација има неколико изузетних потенцијала. Са Б репрезентацијама у мушкој и женској категорији смо на последњим Медитеранским играма освојили бронзане медаље", рекла је Делић.

Према њеном мишљењу сви клубови су имали једнак третман и превенство је било регуларно.

Делић је рекла да је била принципијелна и непристрасна, тврдећи и да у последњих месец дана имала опструкције од Рукометног клуба Партизан.

"Да ли је ово довољно? Да ли је могло више и боље? Без лажне скромности сматрам да је за три и по године ово изузетан помак у рукомету. Бавећи се функцијом председнице УО РСС чврсто сам се држала става принципијелности и непристрасности. Некоме то није одговарало и у последњих месец дана креће опструкција од одређене групе људи везаних за један клуб (Партизан)", нагласила је Делић.

Због свега тога, како је навела, подноси неопозиву оставку на место председнице Управног одбора РСС.

Она се захвалила свима на подршци коју је имала и свима који раде у рукомету пожелела све најбоље, као и много успеха.

"Рукомету желим све најбоље и много успеха иако је у њему мало људи који себе дају безусловно и без иједне личне користи. У животу постоје други, много важнији приоритети. Пријатеље не продајем, савест ми је чиста и мирно ћу спавати, а рукомет само посматрати са стране. Срећно вам било", закључила је Делић.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару